Thursday 30 May 2024
Thursday 30 May 2024

 

 

Në tre muajt e parë të vitit statistikat e fataliteteve kanë shënuar shifrën më të lartë historike ku numri i personave që kanë humbur jetën i është afruar numrit 10 mijë.

 

Sipas Institutit të Statistikave Shqiptare, në periudhën Janar – Mars kanë vdekur  9.657 persona, duke u rritur me 56% krahasuar me një vit më parë dhe 23% më shumë se mesatarja historike e dekadës së fundit.

 

Qarqet më të prekura në këtë tremujor janë Tirana me 1200 më shumë vdekje se një vit më parë dhe 200 më shumë se fund i vitit 2020, e ndjekur nga Fieri, Elbasani dhe Durrësi.

 

Nga ana tjetër përballë kësaj situate, edhe numri i lindjeve është zvogëluar me një normë 5.4%, duke rezultuar me një shtesë të popullatës prej 6006 personash, çka po vijon tendencën e rënies së numrit të popullsisë.

 

Në tremujorin e parë 2021, Kukësi është i vetmi qark i vendit që ka shënuar shtesë natyrore pozitive të popullsisë,  ku numri i lindjeve tejkalon me 10 numrin e vdekjeve, ndërsa në Tiranë vdekjet tejkalojnë me 681 numrin e lindjeve.

 

Më shumë

Censi i Popullsisë dhe Banesave shtyhet prej COVID-19, INSTAT: Ja plani për 2020

Insituti i Statistikave pritej që këtë vit të kishte një nga “sipërmarrjet” më të rëndësishme siç është Censi i Popullsisë dhe Banesave por situata me koronavirusin e ka lënë pezull këtë aktivitet. Në raportin vjetor të insitucionit INSTAT vlerëson se së pari ngjarja e tërmetit të 26 nëntorit e vitit të shkuar dhe tashmë […]

Konsultim Publik për draft ligjin Cens 2020

Instituti i Statistikave të Shqipërisë (INSTAT) ka planifikuar të kryejë Censin e ardhshëm të Popullsisë dhe Banesave në vitin 2020. Censi synon t’u ofrojë Kuvendit, Qeverisë, njësive të qeverisjes vendore, organizatave ekonomike, shkencore dhe kulturore, si dhe gjithë shoqërisë civile të dhëna të besueshme statistikore, të nevojshme për planifikimin dhe realizimin e politikave të përgjithshme […]

Indeksi i Barazisë Gjinore për Republikën e Shqipërisë 2020

Raporti i Indeksit të Barazisë Gjinore për Shqipërinë u hartua nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Instituti i Statistikave i Republikës së Shqipërisë në bashkëpunim me Institutin Evopian për Barazinë Gjinore (EIGE) me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqinë, brenda kuadrit të Instrumentit të Asistencës para Anëtarësimit (IPA) të Bashkimit Evropian, financuar nga […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara