Albanian Profile
Monday 15 July 2024
Monday 15 July 2024

Mes kaosit të vaksinimit dhe largimit, nis viti i ri akademik

Sot nis viti i ri akademik, i cili i gjen studentët në auditore. Këtë vit, mësimi do kryhet me prani fizike me kushtin që studentët të jenë të vaksinuar, ose të paraqesin testin negativ antikovid.   Raportohet se në shumë prej fakulteteve të vendit mbizotëron kaosi pasi studentët e pavaksinuar nuk janë lejuar të hyjnë […]

Brezi i arsimit pandemik

  Për të tretin vit akademik radhazi, mësimdhënia në vend nisi me masa kufizuese, duke rrezikuar arritjet e një cikli të tërë, me humbje që do të përçohen në dekada. Qeveria iu përgjigj situatës, duke shkurtuar buxhetin e arsimit në mes të vitit me 12 milionë euro (3.5%). Shpenzimet për arsimin në dy vitet e […]

Shtyhet fillimi i vitit të ri akademik: Studentëve u kërkohet të vaksinohen

  Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka lajmëruar të mërkurën se viti akademik për studentët do të fillojë më 18 tetor.   Nga [...]

Rektorët, kundër vaksinës me detyrim

  Vaksinimi me detyrim si kusht për t’u futur në auditorë, fillimisht artikuluar nga kreu i qeverisë e më pas nga Komiteti Teknik i [...]

Viti i ri shkollor, Ministria e Shëndetësisë dikton tre format e arsimit

E ndërsa prej ditësh protestohet kundra vaksinimit të detyrueshëm për mjekët, arsimtarët, studentët dhe të gjithë punonjësve të administratës dhe kompani private me një numër të lartë punonjësish, ministrja e Shëndetësisë në një dalje për mediat diktoi fillimin e ri shkollor në tre alternativa; çertifikata e vaksinimit e detyrueshme, test i përjavshëm ose mësim […]

Shqipëria nënshkruan marrëveshjen, merr përsipër të përhapë mësimdhënien e gjuhës italiane në sistemin parauniversitar

Sot, më 18 maj 2021, në orën 12.00, pranë Ambasadës së Italisë në Tiranë, Ministrja e Arsimit, e Sporteve dhe e Rinisë, Evis Kushi, Ministrja e Ekonomisë dhe e Financave, Anila Denaj, dhe Ambasadori i Italisë, Fabrizio Bucci, nënshkruan Marrëveshjen e re të Mirëkuptimit mbi Programin “Iliria” me qëllim nxitjen e mëtejshme të […]

Mes kaosit të vaksinimit dhe largimit, nis viti i ri akademik

Sot nis viti i ri akademik, i cili i gjen studentët në auditore. Këtë vit, mësimi do kryhet me prani fizike me kushtin që studentët të jenë të vaksinuar, ose të paraqesin testin negativ antikovid.   Raportohet se në shumë prej fakulteteve të vendit mbizotëron kaosi pasi studentët e pavaksinuar nuk janë lejuar të hyjnë […]

Brezi i arsimit pandemik

Për të tretin vit akademik radhazi, mësimdhënia në vend nisi me masa kufizuese, duke rrezikuar arritjet e një cikli të tërë, me humbje që do të përçohen në dekada. Qeveria iu përgjigj situatës, duke shkurtuar buxhetin e arsimit në mes të vitit me 12 milionë euro (3.5%). Shpenzimet për arsimin në dy vitet e […]

Shtyhet fillimi i vitit të ri akademik: Studentëve u kërkohet të vaksinohen

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka lajmëruar të mërkurën se viti akademik për studentët do të fillojë më 18 tetor.   Nga data 11 deri më 17 tetor ministria e Arsimit deklaroi se do të kryhet vaksinimi masiv i studentëve.   Kushi shkroi në faqen e saj zyrtare në Facebook se i gjithë procesi […]

Rektorët, kundër vaksinës me detyrim

Vaksinimi me detyrim si kusht për t’u futur në auditorë, fillimisht artikuluar nga kreu i qeverisë e më pas nga Komiteti Teknik i Ekspertëve, nuk do të merret në konsideratë nga titullarët e universiteteve.   Dy javë e gjysmë para nisjes së vitit të ri akademik, IAL-të janë lënë në terr informativ për mënyrën […]

Viti i ri shkollor, Ministria e Shëndetësisë dikton tre format e arsimit

E ndërsa prej ditësh protestohet kundra vaksinimit të detyrueshëm për mjekët, arsimtarët, studentët dhe të gjithë punonjësve të administratës dhe kompani private me një numër të lartë punonjësish, ministrja e Shëndetësisë në një dalje për mediat diktoi fillimin e ri shkollor në tre alternativa; çertifikata e vaksinimit e detyrueshme, test i përjavshëm ose mësim […]

Universiteti i Tiranës: Greqishtja dhe rusishtja drejt mbylljes

Universiteti i Tiranës ka edhe 1874 kuota të lira, kur jemi në fazën e dytë të regjistrimeve. Rektori, Artan Hoxha, shprehet se degët ku ka më shumë treg pune janë më të preferuarat, ku përfshihet drejtësia, ekonomiku, inxhinieritë dhe informatika. Ndërkaq në gjuhët e huaja më shumë kërkesë ka në gjermanisht dhe anglisht, dhe […]

Libra falas edhe për klasat e 8-ta dhe të 9-ta, plotësohet i gjithë arsimi bazë

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Evis Kushi, ka shpërndarë në rrjetin e saj social një lajm të mirë në lidhje me shpërndarjen e librave falas, ku ajo nënvizon se këtë vit shkollor në skemën mbështetëse të qeverisë shqiptare do të shtohen edhe nxënësit e klasave të 8 dhe 9.   “Këtë vit shkollor […]

Shqipëria nënshkruan marrëveshjen, merr përsipër të përhapë mësimdhënien e gjuhës italiane në sistemin parauniversitar

Sot, më 18 maj 2021, në orën 12.00, pranë Ambasadës së Italisë në Tiranë, Ministrja e Arsimit, e Sporteve dhe e Rinisë, Evis Kushi, Ministrja e Ekonomisë dhe e Financave, Anila Denaj, dhe Ambasadori i Italisë, Fabrizio Bucci, nënshkruan Marrëveshjen e re të Mirëkuptimit mbi Programin “Iliria” me qëllim nxitjen e mëtejshme të […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara