Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Art në karantinë, ”Puthja” e Klimt vishet me kostum tradicional shqiptar nga shkodrania Nermin Shurdha

Orët e gjata të mbylljes në shtëpi duket se ia kanë nxitur edhe më shumë frymëzimin Nermin Shurdhës, një piktore nga Shkodra e cila sapo ka përfunduar një version shqiptar të pikturës së njohur të Gustav Klimt të titulluar “Puthja”.   Piktorja tha për Euronews Albania se vendosi të mos i lërë bojërat t’i thahen […]

Dështon ndërtimi i Teatrit me PPP! Qeveria e kishte mbrojtur me këmbëngulje

Bashkia e Tiranës njoftoi të mërkurën se nuk arriti dot marrëveshjen me kompaninë private Fusha për ndërtimin sipas formulës së Partneritetit Publik Privat, Teatrin e ri kombëtar në vend të godinës aktuale në qendër të kryeqytetit. “Komisioni i negocimit, në mbështetje të të gjitha kërkesave të komunitetit të artistëve për një teatër modern, i cili […]

Nëntoka e Durrësit vazhdon të befasojë me zbulimet arkeologjike

Gati 30 vjet pasi u hodhën themelet për ndërtimin e tij, Muzeu Arkeologjik i Durrësit synon të hapë eksponatet e mesjetës dhe arkeologjisë [...]

Rrëfim i rrallë i shqiptarit të 11 rekordeve “Gines”: Veprat e mia, të lëna në magazina

Në rekordet “Gines”, ai mban po të njëjtin numër regjistri si 14 vite më parë kur realizoi mozaikun e Leonardo da Vinçit… [...]

Art në karantinë, ”Puthja” e Klimt vishet me kostum tradicional shqiptar nga shkodrania Nermin Shurdha

Orët e gjata të mbylljes në shtëpi duket se ia kanë nxitur edhe më shumë frymëzimin Nermin Shurdhës, një piktore nga Shkodra e cila sapo ka përfunduar një version shqiptar të pikturës së njohur të Gustav Klimt të titulluar “Puthja”.   Piktorja tha për Euronews Albania se vendosi të mos i lërë bojërat t’i thahen […]

Dështon ndërtimi i Teatrit me PPP! Qeveria e kishte mbrojtur me këmbëngulje

Bashkia e Tiranës njoftoi të mërkurën se nuk arriti dot marrëveshjen me kompaninë private Fusha për ndërtimin sipas formulës së Partneritetit Publik Privat, Teatrin e ri kombëtar në vend të godinës aktuale në qendër të kryeqytetit. “Komisioni i negocimit, në mbështetje të të gjitha kërkesave të komunitetit të artistëve për një teatër modern, i cili […]

Nëntoka e Durrësit vazhdon të befasojë me zbulimet arkeologjike

Gati 30 vjet pasi u hodhën themelet për ndërtimin e tij, Muzeu Arkeologjik i Durrësit synon të hapë eksponatet e mesjetës dhe arkeologjisë nënujore, ndërsa institucioni do të marrë statusin e ‘muzeut kombëtar’. Muzeu Arkeologjik i Durrësit kohët e fundit ka marrë statusin “Muze Kombëtar”, i pari i këtij lloji në shkallë vendi. Qytetit bregdetar […]

Rrëfim i rrallë i shqiptarit të 11 rekordeve “Gines”: Veprat e mia, të lëna në magazina

Në rekordet “Gines”, ai mban po të njëjtin numër regjistri si 14 vite më parë kur realizoi mozaikun e Leonardo da Vinçit… 155731.   Ajo që ka ndryshuar pas 10 rekordesh të fituara, është statusi si “veteran”, të cilin, vitin që lamë pas, e pasuroi me një rekord më tepër, atë të Mustafa Kemal Ataturkut […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara