Thursday 18 April 2024
Thursday 18 April 2024

Botimi historik i partiturës së baletit të parë shqiptar, kur Tish Daija qante për eksodin e shqiptarëve

  Partitura e baletit të parë kombëtar “Halili dhe Hajria” tashmë është në një botim historik me partiturë. 95-vjetori i lindjes se kompozitorit Tish Daija, ka nxitur Akademinë e Shkencave të botojë partiturën e baletit të parë shqiptar “Halili dhe Hajria”, vënë në skenë më 1963. Pjesa që lindi në Moskë, kur autori ishte student. […]

13 janar 1963 u krye premiera e “Halilit dhe Hajrisë”, të parit balet shqiptar!

  “Halili dhe Hajria” është një vepër baleti tërësisht shqiptare, e para në skenën e baletit shqiptar. Ishte 13 janari i vitit 1963, kur kompozitori Tish Daija, baletmaestri Panajot Kanaçi, dirigjenti Mustafa Krantja e një suitë e tërë artistësh, vunë në skenë baletin “Halili dhe Hajria”.   Interpretuesit e parë në rolin e Halilit, kanë […]

Teatri i Operës dhe Baletit sezon artistik online

Teatri i Operës dhe Baletit do të nisë sezonin artistik online. Në një njoftim në Facebook TKOBAP thotë se do të jetë një sezon artistik [...]

Pas 6 dekadash Teatri i Operas dhe Baletit me pamje të re

Pas 60-të vitesh nga krijimi i tij Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit ka tashmë një pamje të re për artistët dhe artdashësit [...]

Botimi historik i partiturës së baletit të parë shqiptar, kur Tish Daija qante për eksodin e shqiptarëve

Partitura e baletit të parë kombëtar “Halili dhe Hajria” tashmë është në një botim historik me partiturë. 95-vjetori i lindjes se kompozitorit Tish Daija, ka nxitur Akademinë e Shkencave të botojë partiturën e baletit të parë shqiptar “Halili dhe Hajria”, vënë në skenë më 1963. Pjesa që lindi në Moskë, kur autori ishte student. […]

13 janar 1963 u krye premiera e “Halilit dhe Hajrisë”, të parit balet shqiptar!

“Halili dhe Hajria” është një vepër baleti tërësisht shqiptare, e para në skenën e baletit shqiptar. Ishte 13 janari i vitit 1963, kur kompozitori Tish Daija, baletmaestri Panajot Kanaçi, dirigjenti Mustafa Krantja e një suitë e tërë artistësh, vunë në skenë baletin “Halili dhe Hajria”.   Interpretuesit e parë në rolin e Halilit, kanë […]

Teatri i Operës dhe Baletit sezon artistik online

Teatri i Operës dhe Baletit do të nisë sezonin artistik online. Në një njoftim në Facebook TKOBAP thotë se do të jetë një sezon artistik online, me një program që përmban opera, koncerte, balet, etj. Teatri i Operës dhe Baletit ashtu si dhe të tjerë institucione për shkak të gjendjes në vend me koronavirusin pezulloi […]

Pas 6 dekadash Teatri i Operas dhe Baletit me pamje të re

Pas 60-të vitesh nga krijimi i tij Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit ka tashmë një pamje të re për artistët dhe artdashësit kryeqytetas. Ky institucion është kthyer në një tempull të muzikës lirike, baletit klasik me kushte moderne dhe i krahasueshëm me skenat europiane. Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, vizitoi nga afër ambientet e […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara