Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Mall për normalitet – Panairi i Librit në Tiranë

  U hap në Tiranë Panairi i Librit 2021 (17-21.11.) me pjesëmarrjen e vizitorëve, por megjithatë në kushte pandemie, pasi vizitorët nuk duhet të qëndrojnë gjatë brenda sallës së Pallatit të Kongreseve.     Me pjesëmarrjen e 95 shtëpive botuese nga Shqipëria e bota shqiptare u hap në Tiranë të mërkurën Panairi i Librit 2021 […]

12 vjeçari nga Shkodra, autor i tre romaneve fantastiko-shkencorë

    12 vjeçari Aldo Kodra sapo ka publikuar romanin e tij të tretë “Xhuxhi dhe gjithçka mbi Universin”, libër ky i zhanrit fantastiko-shkencor. Nxënës i klasës së shtatë, të shkollës austriake në qytetin e Shkodrës, Aldo njihet mes bashkëmoshatarëve për pasionin për librin dhe fantashkencën.   “Në gjeneratën e sotme fantashkenca mbizotëron dhe është […]

Botohet vëllimi i gjashtë i veprës së dijetarit Mid’hat Frashëri

  Instituti i Studimeve Historike “Lumo Skëndo” publikoi sot në Tiranë vëllimin e gjashtë të veprës diplomatike, letrare dhe [...]

Promovohet studimi monografik “Banda kombëtare “Vatra”, një histori unike shqiptaro-amerikane” e autorit akad. Vasil S. Tole

    Monografia "Banda Kombëtare Vatra", një histori unike shqiptaro-amerikane e autorit akademik Vasil S. Tole, që i kushtohet [...]

Historia e mbrojtjes së hebrenjve gjatë “Shoah” do të mësohet me të njëjtin tekst në të gjitha shkollat e mesme në Izrael, Shqipëri e Kosovë

-Teksti është ndërtuar mbi bazën e përvojës së shpëtimit të tyre në Shqipëri-     Ambasada e Izraelit në Tiranë organizoi përurimin e tekstit të mësuesit dhe nxënësit “Mbrojtja e hebrenjve në Shqipëri gjatë Holokaustit (Shoah)”. I pranishëm në ceremoninë e përurimit Kryetari i Akademisë së Shkencave Skënder Gjinushi. Përurimi u bë me praninë e […]

Audiolibri po gjen përhapje edhe në Shqipëri

Pak muaj para daljes në pension, ish mësuesja e fizikës, Violeta Volumi, i’u rikthye pasionit të saj të hershëm, letërsisë. Ajo thotë se, përmes Ipad-it zbuloi audio librin, i cili nuk kishte hyrë ende në Shqipëri. Kështuqë, 6 vite më parë, me ndihmën e familjarëve dhe ish nxënësve të saj, Vjoleta krijoi faqen […]

Mall për normalitet – Panairi i Librit në Tiranë

U hap në Tiranë Panairi i Librit 2021 (17-21.11.) me pjesëmarrjen e vizitorëve, por megjithatë në kushte pandemie, pasi vizitorët nuk duhet të qëndrojnë gjatë brenda sallës së Pallatit të Kongreseve.     Me pjesëmarrjen e 95 shtëpive botuese nga Shqipëria e bota shqiptare u hap në Tiranë të mërkurën Panairi i Librit 2021 […]

12 vjeçari nga Shkodra, autor i tre romaneve fantastiko-shkencorë

12 vjeçari Aldo Kodra sapo ka publikuar romanin e tij të tretë “Xhuxhi dhe gjithçka mbi Universin”, libër ky i zhanrit fantastiko-shkencor. Nxënës i klasës së shtatë, të shkollës austriake në qytetin e Shkodrës, Aldo njihet mes bashkëmoshatarëve për pasionin për librin dhe fantashkencën.   “Në gjeneratën e sotme fantashkenca mbizotëron dhe është […]

Botohet vëllimi i gjashtë i veprës së dijetarit Mid’hat Frashëri

Instituti i Studimeve Historike “Lumo Skëndo” publikoi sot në Tiranë vëllimin e gjashtë të veprës diplomatike, letrare dhe publicistike të dijetarit dhe veprimtarit të njohur Mid’hat Frashëri.   Diplomat dhe publicist, botues dhe historian, veprimtari i lëvizjes kombëtare Mid’hat Frashëri, ka lënë si trashëgim vëllime të konsiderueshme veprash, të cilat kanë qenë të ndaluara […]

Promovohet studimi monografik “Banda kombëtare “Vatra”, një histori unike shqiptaro-amerikane” e autorit akad. Vasil S. Tole

Monografia “Banda Kombëtare Vatra”, një histori unike shqiptaro-amerikane e autorit akademik Vasil S. Tole, që i kushtohet historisë së ardhjes së vullnetarëve shqiptaro-amerikanë në vitin 1920 për të nxitur ndjenja entuziaste besimi dhe frymë atdhetare në popull, pas rikonfirmimit të Pavarësisë me Kongresin e Lushnjes, u promovua në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë. […]

Historia e mbrojtjes së hebrenjve gjatë “Shoah” do të mësohet me të njëjtin tekst në të gjitha shkollat e mesme në Izrael, Shqipëri e Kosovë

-Teksti është ndërtuar mbi bazën e përvojës së shpëtimit të tyre në Shqipëri-     Ambasada e Izraelit në Tiranë organizoi përurimin e tekstit të mësuesit dhe nxënësit “Mbrojtja e hebrenjve në Shqipëri gjatë Holokaustit (Shoah)”. I pranishëm në ceremoninë e përurimit Kryetari i Akademisë së Shkencave Skënder Gjinushi. Përurimi u bë me praninë e […]

Tetori Gjerman sjell bibliotekat ndryshe për qytetarët, në makinat e kriminelëve

Makina të konfiskuara nga grupet e krimit të organizuar po i kthehen komunitetit në formën e bibliotekave lëvizëse. Në një aksion të përbashkët të GIZ-së, Agjencia e Administrimit te Pasurive te Sekuestruara dhe te Konfiskuara dhe Ministria e Brendshme, u bë i mundur transformimi për herë të parë i një aseti të konfiskuar në […]

Shqipëria në Panairin Ndërkombëtar të Librit në Torino, me më shumë se 200 tituj

Shqipëria dhe letërsia e saj janë të pranishme edhe këtë vit, me një stendë të posaçme, në Panairin Ndërkombëtar të Librit, edicioni i 33-të i të cilit zhvillohet në Torino nga data 14 deri më 18 tetor 2021.   I vizituar çdo vit nga qindra mijëra vizitorë nga e gjithë Italia, Panairi Ndërkombëtar […]

Audiolibri po gjen përhapje edhe në Shqipëri

Pak muaj para daljes në pension, ish mësuesja e fizikës, Violeta Volumi, i’u rikthye pasionit të saj të hershëm, letërsisë. Ajo thotë se, përmes Ipad-it zbuloi audio librin, i cili nuk kishte hyrë ende në Shqipëri. Kështuqë, 6 vite më parë, me ndihmën e familjarëve dhe ish nxënësve të saj, Vjoleta krijoi faqen […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara