Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Teatri Kombëtar, pas më shumë se një viti mungesë rikthehet me 3 produksione

  Teatri Kombëtar pas më shumë se një viti mungesë rikthehet me tre vepra teatrore. Janë tre produksione, vepra të autorëve të njohur, që do të vijnë me interpretimin e aktorëve të Teatrit Kombëtar. Institucioni bën me dije se provat për sezonin artistik tashmë kanë nisur me artistët. “Të dashur miq të teatrit, momenti i […]

Dita Ndërkombëtare e Teatrit

  Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Teatrit, përkujtojmë fillimet artistike të Teatrit në Shqipëri. Shfaqja e parë teatrore e dokumentuar në Shqipëri është “Dasma e Lunxhërisë” në vitin 1874 e shkruar nga Koto Hoxhi, e cila u vu në skenë nga nxënësit e shkollës normale “Zografia” të fshatit Qestorat në Gjirokastër. Krijimet e para […]

Regjizori Kiço Londo sjell shfaqje brenda në teatrin e Kosovës

  “Në një kohë çmendurie t’i qëndrosh përballë çmendurisë është një çmenduri”. Ky është solgani që do të shoqërojë [...]

Festivali Mbarëkombëtar i Teatrit vijon në natën e tretë me shfaqjen “Zogu i zi”

    Ka vijuar konkurrimi në “Festivalin Mbarëkombëtar të Teatrit” me shfaqjen “Zogu i zi”, e cila është transmetuar [...]

Teatri Kombëtar vazhdon shfaqjet online për publikun

Teatri Kombëtar vazhdon që të jetë aktiv sa i përket shfaqjeve të projekteve të ndryshme të cilat kanë qenë të suksesshme për këtë institucion.   Këto shfaqje të cilat transmetohen online në rrjetet sociale, janë pjesë e iniciativës që ka ndërmarrë “Teatri Kombëtar” për të qenë sa më afër publikut të tij artëdashës […]

Teatri ‘Aleksandër Moisiu’ eksperimenton duke sjellë për publikun audiotregime të Çehovit

Me dy profesione, si të mjekut ashtu edhe të shkrimtarit, Çehovi dikur shkruan: “Mjekësia është gruaja ime e ligjshme, ndërsa letërsia është e dashura! Kur ngopem me njërën, e kaloj natën me tjetrën.”   Teatrot në të gjithë vendin, u mbyllën për shkak të Pandemise COVID-19. Me shumë gjasa realiteti i sotëm do të sjellë […]

Teatri Kombëtar, pas më shumë se një viti mungesë rikthehet me 3 produksione

Teatri Kombëtar pas më shumë se një viti mungesë rikthehet me tre vepra teatrore. Janë tre produksione, vepra të autorëve të njohur, që do të vijnë me interpretimin e aktorëve të Teatrit Kombëtar. Institucioni bën me dije se provat për sezonin artistik tashmë kanë nisur me artistët. “Të dashur miq të teatrit, momenti i […]

Dita Ndërkombëtare e Teatrit

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Teatrit, përkujtojmë fillimet artistike të Teatrit në Shqipëri. Shfaqja e parë teatrore e dokumentuar në Shqipëri është “Dasma e Lunxhërisë” në vitin 1874 e shkruar nga Koto Hoxhi, e cila u vu në skenë nga nxënësit e shkollës normale “Zografia” të fshatit Qestorat në Gjirokastër. Krijimet e para […]

Regjizori Kiço Londo sjell shfaqje brenda në teatrin e Kosovës

“Në një kohë çmendurie t’i qëndrosh përballë çmendurisë është një çmenduri”. Ky është solgani që do të shoqërojë do shoqërojë teatrin lëvizës “Çajupi”, me të cilin regjisori Kiço Londo do të sjellë shfaqje brenda në teatrin e Kosovës, duke filluar nga kjo e shtunë deri në fund të vitit 2021.  “Nesër do të jemi […]

Festivali Mbarëkombëtar i Teatrit vijon në natën e tretë me shfaqjen “Zogu i zi”

Ka vijuar konkurrimi në “Festivalin Mbarëkombëtar të Teatrit” me shfaqjen “Zogu i zi”, e cila është transmetuar mbrëmjen e djeshme në faqjen zyrtare të “TK”   Shfaqja “Zogu i zi” vjen në këtë festival si një projekt i pavarur dhe nuk përfaqëson ndonjë institucion teatror në hapsirën shqipfolëse.   Regjisor i këtij projekti […]

Teatri Kombëtar vazhdon shfaqjet online për publikun

Teatri Kombëtar vazhdon që të jetë aktiv sa i përket shfaqjeve të projekteve të ndryshme të cilat kanë qenë të suksesshme për këtë institucion.   Këto shfaqje të cilat transmetohen online në rrjetet sociale, janë pjesë e iniciativës që ka ndërmarrë “Teatri Kombëtar” për të qenë sa më afër publikut të tij artëdashës […]

Teatri Metropol merr pjesë në projektin rajonal të Adriatikut

Teatri Metropol i Tiranës është përfshirë në projektin rajonal Identiteti Adriatik përmes Zhvillimit të Arteve (Adriatic Identity through Development of Arts; AIDA), nismë kjo e mbështetur nga Bashkimi Evropian dhe e organizuar mes Italisë, Shqipërisë dhe Malit të Zi për rritjen e bashkëpunimit kulturor dhe social mes qyteteve si Tirana, Ulqini, Lecce dhe Campobasso. […]

Prishet Teatri Kombëtar

Në orët e para të mëngjezit të së dielës së 17 majit,  mjetet e Inspektoriatit të Mbrojtjes së Territorit ndërhynë duke shembur godinën e Teatrit Kombëtar në Tiranë.   E gjithë zona u rrethua me forca të shumta policie, të cilat ndërhynë më parë forcërisht duke shpërndarë grupet e artistëve, qytetarëve dhe përfaqësuesve të opozitës […]

Teatri ‘Aleksandër Moisiu’ eksperimenton duke sjellë për publikun audiotregime të Çehovit

Me dy profesione, si të mjekut ashtu edhe të shkrimtarit, Çehovi dikur shkruan: “Mjekësia është gruaja ime e ligjshme, ndërsa letërsia është e dashura! Kur ngopem me njërën, e kaloj natën me tjetrën.”   Teatrot në të gjithë vendin, u mbyllën për shkak të Pandemise COVID-19. Me shumë gjasa realiteti i sotëm do të sjellë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara