Monday 15 July 2024
Monday 15 July 2024

621 mijë shqiptarë jetojnë në varfëri

  Shqiptarët mbeten një ndër popujt më të rrezikuar nga varfëria në Europë. Të dhënat e INSTAT mbi nivelin e jetesës tregojnë se gjatë vitit 2020 janë  621 mijë e 504 persona  në kufirin e rrezikut të varfërisë. E përkthyer në shifra treguesi i rrezikut për të qenë i varfër në Shqipëri është 21.8%, duke […]

“Sa e ke rrogën?” Pyetja që i mundon aq shumë shqiptarët tashmë e ka përgjigjen!

  -“Si je”, “Sa e ke rrogën?”, janë pyetjet klasike të një shqiptari kur takon shqiptarin që s’e ka parë prej kohësh! Por, për pyetjen e fundit që i mundon aq shumë njerëzit e devotshëm të këtij vendi të begatë, vjen përgjigjia për 637 mijë të punësuar, në administratën publike dhe në sektorin privat, por […]

Rreziku për të qenë i varfër në Shqipëri/ Eurostat: Për familjet e varfëra, në rrezik 1 në 4 fëmijë, për ato me mirëqenie, 1 në 5

“Agjencia Europiane e Statistikave” ka bërë publik së fundmi një studim, i cili flet mbi varfërinë e të rriturve të sotëm si [...]

Emetohet eurobondi/ Shqipëria merr 650 milionë euro të tjera borxh

  Shqipëria emeton Eurobondin e ri 10-vjeçar. Qeveria shqiptare doli në tregjet ndërkombëtare financiare me një obligacion [...]

Borxhi, çdo individ ka sot 4100 euro hua, 65% më shumë se në 2013

Në vitin e nëntë në pushtet, Partia Socialiste vazhdon të përdorë si mjet krahasimi për arritjet e veta, vitin 2013. I tillë është edhe ky kapërcim i Taulant Ballës, kur bie fjala për buxhetin.   “Shifrat janë kokëforta, dy herë më i madh se sa në vitin 2013, buxheti i vitit 2022”, deklaroi kreu […]

Çmimet e naftës shtrenjtohen për herë të gjashtë në pak muaj, arrijnë 184 lekë, afër rekordit historik

Çmimet e karburanteve kanë shënuar një tjetër rritje ditët e fundit, për herë të gjashtë radhazi në vetëm pak muaj.   Në pikat e tregtimit të“Kastrati”, më i madhi në vend për shumicën dhe pakicën, nafta tregtohet me 184 lekë, ose 8 lekë më shumë se më parë. Benzina është shtrenjtuar në 186 lekë, […]

621 mijë shqiptarë jetojnë në varfëri

Shqiptarët mbeten një ndër popujt më të rrezikuar nga varfëria në Europë. Të dhënat e INSTAT mbi nivelin e jetesës tregojnë se gjatë vitit 2020 janë  621 mijë e 504 persona  në kufirin e rrezikut të varfërisë. E përkthyer në shifra treguesi i rrezikut për të qenë i varfër në Shqipëri është 21.8%, duke […]

“Sa e ke rrogën?” Pyetja që i mundon aq shumë shqiptarët tashmë e ka përgjigjen!

-“Si je”, “Sa e ke rrogën?”, janë pyetjet klasike të një shqiptari kur takon shqiptarin që s’e ka parë prej kohësh! Por, për pyetjen e fundit që i mundon aq shumë njerëzit e devotshëm të këtij vendi të begatë, vjen përgjigjia për 637 mijë të punësuar, në administratën publike dhe në sektorin privat, por […]

Rreziku për të qenë i varfër në Shqipëri/ Eurostat: Për familjet e varfëra, në rrezik 1 në 4 fëmijë, për ato me mirëqenie, 1 në 5

“Agjencia Europiane e Statistikave” ka bërë publik së fundmi një studim, i cili flet mbi varfërinë e të rriturve të sotëm si rrjedhojë e financave të prindërve të tyre. Këto të dhëna janë mbledhur bazuar në të ardhurat dhe kushtet e jetesës së të rriturve të sotëm (nga mosha 25-59 vjeç) në kohën kur ata […]

Emetohet eurobondi/ Shqipëria merr 650 milionë euro të tjera borxh

Shqipëria emeton Eurobondin e ri 10-vjeçar. Qeveria shqiptare doli në tregjet ndërkombëtare financiare me një obligacion ndërkombëtar të ri 10-vjeçar në vlerën prej 650 milionë euro me një kupon prej 3.50% me interes 3.75%.   Procesi u drejtua nga Zv. Kryeministri Arben Ahmetaj dhe Ministrja e Financave dhe Ekonomisë Delina Ibrahimi. Sipas qeverisë, ky […]

Borxhi, çdo individ ka sot 4100 euro hua, 65% më shumë se në 2013

Në vitin e nëntë në pushtet, Partia Socialiste vazhdon të përdorë si mjet krahasimi për arritjet e veta, vitin 2013. I tillë është edhe ky kapërcim i Taulant Ballës, kur bie fjala për buxhetin.   “Shifrat janë kokëforta, dy herë më i madh se sa në vitin 2013, buxheti i vitit 2022”, deklaroi kreu […]

Paketa Fiskale, 30 mln euro kosto tek biznesi dhe qytetarët

Që në vitin e parë të zbatimit (korrik-dhjetor 2022) projekt-paketa e re fiskale 3-vjeçare synon të rrisë arkëtimet shtesë tek qytetarët në të paktën 30 milionë euro. Bujqësia, sektori më i goditur, qeveria heq përjashtimet e akcizës dhe TVSH-së. Lehtësohet taksimi i pagave, u zgjeruan kufijtë për pagat ulëta dhe të larta. Të gjitha […]

Drafti: Rritet kufiri i pagës së pataksueshme në 40 mijë lekë, përgjysmohet nga 30-50 mijë lekë, pragu për shtresën e mesme bëhet 200 mijë lekë

Nga korriku i vitit 2022 pritet që të ndryshojë sërish tatimi mbi pagat, duke rritur si dyshemenë për kufirin e pataksueshëm të pagës minimale në 40 mijë lekë (nga 30 mijë lekë që është sot), po ashtu dhe kufirin mbi të cilin pagat taksohen me normën maksimale prej 23%, në 200 mijë lekë, nga […]

Çmimet e naftës shtrenjtohen për herë të gjashtë në pak muaj, arrijnë 184 lekë, afër rekordit historik

Çmimet e karburanteve kanë shënuar një tjetër rritje ditët e fundit, për herë të gjashtë radhazi në vetëm pak muaj.   Në pikat e tregtimit të“Kastrati”, më i madhi në vend për shumicën dhe pakicën, nafta tregtohet me 184 lekë, ose 8 lekë më shumë se më parë. Benzina është shtrenjtuar në 186 lekë, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara