Albanian Profile
Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Europa nuk ka më rol parësor në asnjë krizë ndërkombëtare

  Pas dështimeve të qarta të ndërmjetësisë europiane në konfliktin që shoqëroi shpërbërjen e ish Jugosllavisë, pas dështimeve të qarta të rolit ndërmjetësues të Europës, në zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe normalizimin e marrëdhënieve mes saj dhe Serbisë, pas dështimeve të njëpasnjëshme të rolit të Europës në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis Rusisë dhe Ukrahinës, […]

“Pondus et pondus, mensura et mensura, utrumque abominabile apud Deum”

  Ngjarjet në Bjellorusi kanë tërhequr vëmendjen e politikës dhe të mediave europiane gjatë muajit gusht, për shkak të protestave masive, sidomos të grave dhe të të rinjve bjellorusë, të cilët, duke kundërshtuar me forcë farsën e rizgjedhjes së Lukashenkos si President i vendit, kërkojnë ndryshime politike në vend, të cilat nga shumë palë konservatore […]

Ballkani nuk është kërthiza e botës, por barometër i Europës

  Do të kishte qënë disi e pritshme që në Ballkanin e gjendur shpesh në një fazë historike të ndërmjetme, kriza e sotme, nga njëra [...]

Koronavirusi, armiku që po na mëson të njerëzishmen!

  Boris Blazhiniq, profesor nga Zagrebi, psikolog dhe ekspert për vlerësimin dhe zhvillimin e potencialeve njerëzore, ka postuar në [...]

Europa nuk ka më rol parësor në asnjë krizë ndërkombëtare

Pas dështimeve të qarta të ndërmjetësisë europiane në konfliktin që shoqëroi shpërbërjen e ish Jugosllavisë, pas dështimeve të qarta të rolit ndërmjetësues të Europës, në zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe normalizimin e marrëdhënieve mes saj dhe Serbisë, pas dështimeve të njëpasnjëshme të rolit të Europës në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis Rusisë dhe Ukrahinës, […]

“Pondus et pondus, mensura et mensura, utrumque abominabile apud Deum”

Ngjarjet në Bjellorusi kanë tërhequr vëmendjen e politikës dhe të mediave europiane gjatë muajit gusht, për shkak të protestave masive, sidomos të grave dhe të të rinjve bjellorusë, të cilët, duke kundërshtuar me forcë farsën e rizgjedhjes së Lukashenkos si President i vendit, kërkojnë ndryshime politike në vend, të cilat nga shumë palë konservatore […]

Ballkani nuk është kërthiza e botës, por barometër i Europës

Do të kishte qënë disi e pritshme që në Ballkanin e gjendur shpesh në një fazë historike të ndërmjetme, kriza e sotme, nga njëra anë ajo e sistemit centrifugal liberal dhe nga ana tjetër ajo e shkaktuar nga forcat centripete sovraniste, të kishte marrë shprehje e trajta më të pranishme, si në zhvillimet e […]

Koronavirusi, armiku që po na mëson të njerëzishmen!

Boris Blazhiniq, profesor nga Zagrebi, psikolog dhe ekspert për vlerësimin dhe zhvillimin e potencialeve njerëzore, ka postuar në Facebook  nje status ku flet për koronavirusin. Nje armik qe po na meson te duam familjen e te qendrojme ne shtepi. Nje armik i cili edhe pasi te iki do na sherbej, pasi sapo te gjejme […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara