Albanian Profile
Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Serbët e Bosnjës akuzojnë gjykatën shtetërore për njëanshmëri në krimet e luftës

     Një grup serbësh të Bosnjës – ish të burgosur të kohës së luftës dhe të afërm të disa prej atyre që janë ende të zhdukur nga lufta – protestuan jashtë Gjykatës Shtetërore të Bosnjës për atë që ata thanë se ishte një mungesë veprimi në lidhje me krimet e luftës të kryera kundër […]

“Bosnja është në rrezik, mund të shpërbëhet”, paralajmërimi i zyrtarit të lartë ndërkombëtar: Gati për luftë

  Bosnja është në rrezik. Ky është alarmi që është ngritur nga përfaqësuesi kryesor i bashkësisë ndërkombëtare në Bosnje.   Sipas Christian Schmidt, një Bosnje mund të rikthehet konflikti dhe ky shtet të shpërbehet. Në një raport për OKB-në, përfaqësuesi i lartë për Bosnjë dhe Hercegovinën, tha se nëse separatistët serbë po kërcënojnë me krijimin […]

Bosnje-Hercegovinës i duhen parime demokratike e jo nacionaliste

  Përfaqësuesi i Lartë Ndërkombëtar në Bosnje-Hercegovinë, Christian Schmidt, duhet të promovojë denacionalizimin dhe [...]

Përfaqësuesi i Lartë për Bosnje-Hercegovinën: Unë mbështetem te brezi i ri!

  Përfaqësuesi i ri i Lartë për Bosnjë-Hercegovinën, politikani gjerman, Christian Schmidt dëshiron ta afrojë vendin më shumë me BE [...]

Partitë serbe bojkotojnë institucionet e Bosnje-Hercegovinës

Përfaqësues të partive politike nga Republika Srpska kanë vendosur që nga e hëna e 26 korrikut nuk do të marrin pjesë në punime dhe vendimmarrje të institucioneve shtetërore të Bosnje-Hercegovinës, apo në parlamentin e këtij shteti.   Vendimi u mor pak ditë pasi kodi penal në Bosnje-Hercegovinë ndryshoi. Kushdo që mohon gjenocidin apo […]

Bosnjë Hercegovina: “Konflikt i ngrirë me paqe të papërfunduar”

Bosnjë Hercegovina diskutohet në Këshillin e Sigurimit. Qëndrimi i SHBA-së: Asnjë etnitet nuk ka të ardhme jashtë Bosnjë Hercegovinës.     Kur flitet për Bosnjën në Këshillin e Sigurimit e marrin fjalën shumë palë: Anëtarët e Këshillit të Sigurimit, ata të përhershmit Rusia dhe SHBA, Franca, Mbretëria e Bashkuar dhe Kina dhe 8 të […]

Serbët e Bosnjës akuzojnë gjykatën shtetërore për njëanshmëri në krimet e luftës

   Një grup serbësh të Bosnjës – ish të burgosur të kohës së luftës dhe të afërm të disa prej atyre që janë ende të zhdukur nga lufta – protestuan jashtë Gjykatës Shtetërore të Bosnjës për atë që ata thanë se ishte një mungesë veprimi në lidhje me krimet e luftës të kryera kundër […]

“Bosnja është në rrezik, mund të shpërbëhet”, paralajmërimi i zyrtarit të lartë ndërkombëtar: Gati për luftë

Bosnja është në rrezik. Ky është alarmi që është ngritur nga përfaqësuesi kryesor i bashkësisë ndërkombëtare në Bosnje.   Sipas Christian Schmidt, një Bosnje mund të rikthehet konflikti dhe ky shtet të shpërbehet. Në një raport për OKB-në, përfaqësuesi i lartë për Bosnjë dhe Hercegovinën, tha se nëse separatistët serbë po kërcënojnë me krijimin […]

Bosnje-Hercegovinës i duhen parime demokratike e jo nacionaliste

Përfaqësuesi i Lartë Ndërkombëtar në Bosnje-Hercegovinë, Christian Schmidt, duhet të promovojë denacionalizimin dhe demokratizimin. Por në këtë rrugë do të ketë pengesa të mëdha, mendon Marion Kraske.   Ministri i Brendshëm i Serbisë ,Aleksandar Vulin konsiderohet si një lloj zëdhënësi me ndikim i presidentit serb, Aleksandar Vuçiç. Kohët e fundit ai ka folur shpesh […]

Përfaqësuesi i Lartë për Bosnje-Hercegovinën: Unë mbështetem te brezi i ri!

Përfaqësuesi i ri i Lartë për Bosnjë-Hercegovinën, politikani gjerman, Christian Schmidt dëshiron ta afrojë vendin më shumë me BE dhe të ndërpresë rrjedhjen e turit sidomos të të rinjve nga vendi. DW: Zoti Schmidt, më 1 gusht ju morët detyrën e Përfaqësuesit të Lartë për Bosnjë dhe Hercegovinën në Sarajevë në një kohë, kur vendi […]

Partitë serbe bojkotojnë institucionet e Bosnje-Hercegovinës

Përfaqësues të partive politike nga Republika Srpska kanë vendosur që nga e hëna e 26 korrikut nuk do të marrin pjesë në punime dhe vendimmarrje të institucioneve shtetërore të Bosnje-Hercegovinës, apo në parlamentin e këtij shteti.   Vendimi u mor pak ditë pasi kodi penal në Bosnje-Hercegovinë ndryshoi. Kushdo që mohon gjenocidin apo […]

Bosnjë e Hercegovinë: Nga sot ndalohet mohimi i gjenocidit në Srebrenicë

Nga e mërkura në Bosnjë e Hercegovinë është i ndaluar me ligj mohimi i gjenocidit në Srebrenicë dhe shkelësit e ligjit mund të dënohen me burgim.   Vendimi i Përfaqësuesit të lartë ndërkombëtar në Bosnje, Valentin Inzko për plotësimin e Kodit Penal për këtë çështje hyn sot në fuqi.   Javën e kaluar […]

Prishet kisha ortodokse serbe në Bosnje

Autoritetet boshnjake kanë prishur një kishë ortodokse serbe që ishte ndërtuar në mënyrë të paligjshme në tokën që gjendej nën pronësinë e një gruaje boshnjake. Vendimi vjen pas një beteje ligjore 20-vjeçare që u shqyrtua edhe në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut. Kisha ishte ndërtuar në oborrin e boshnjakes Fata Orlovic në […]

Bosnjë Hercegovina: “Konflikt i ngrirë me paqe të papërfunduar”

Bosnjë Hercegovina diskutohet në Këshillin e Sigurimit. Qëndrimi i SHBA-së: Asnjë etnitet nuk ka të ardhme jashtë Bosnjë Hercegovinës.     Kur flitet për Bosnjën në Këshillin e Sigurimit e marrin fjalën shumë palë: Anëtarët e Këshillit të Sigurimit, ata të përhershmit Rusia dhe SHBA, Franca, Mbretëria e Bashkuar dhe Kina dhe 8 të […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara