Albanian Profile
Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Debati për ligjin e OJF-ve, 110 organizata të shoqërisë civile kundërshtojnë nismën e qeverisë

  Ligji i ri për funksionimin e OJF-ve ka prodhuar debat mes Komisionit të Ligjeve në Kuvend dhe 110 organizatave të shoqërisë civile. Këto të fundit kanë kundërshtuar mënyrën se si është hartuar ligji dhe përmbajtjen e tij, duke konsideruar si cenues të lirisë së organizatave të shoqërisë civile.   Ariola Agolli, një nga hartueset […]

Më 25 prill, do të përdoret për herë të parë identifikimi biometrik për votuesit

  Komisioni Rregullator, shqyrtoi projektvendimin “Për llojin dhe karakteristikat teknike që duhet të plotësojnë sistemet dhe pajisjet e identifikimit elektronik të zgjedhësve që prokurohen dhe përdoren në zgjedhje në Republikën e Shqipërisë”.   Projektvendimi u relatua nga Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, z. Ilirjan Celibashi dhe Nënkomisionerja, zj. Lealba Pelinku.     Komisioni Rregullator në unanimitet […]

Shoqëria civile dorëzon një projektligj për referendumet

  INFOCIP dhe aktorët më të spikatur të shoqërisë civile u mlbodhën dje në Tryezën e Tretë Kombëtare. Tashmë në Kuvend [...]

Shoqëria Civile kërkesë për ndryshim sistemi me Referendum. KQZ: S’ka kuorum për vendim

  Ka mbetur pezull kërkesa e 12 aktivistëve të Shoqërisë Civle për referendum për sistemin Zgjedhor.   Komisioni Qendror i [...]

“Të rrëzohet anti-KÇK” – Organizatat e shoqërisë civile thirrje parlamentit për reflektim

Komisioni i Ligjeve dhe ai i Sigurisë Kombëtare nuk morën parasysh thirrjet e organizatave të shoqërisë civile, duke e miratuar paketën anti-KÇK pa asnjë konsultim publik. Megjithatë, një ditë para se akti normativ i qeverisë të votohet në parlament, 23 organizata të shoqërisë civile kërkojë nga deputetët që të rrëzohet pasi sipas tyre shkel Kushtetutën. […]

Leksionet e tërmetit të vitit 1926 për rindërtimin e Durrësit

Hapësirat e lira që u krijuan pas shkatërrimit të mjaft godinave në Durrës nga tërmeti i 26 nëntorit mund të ruhen si sipërfaqe të gjelbëruara, sheshe lodrash për fëmijët dhe lulishte pushimi për të moshuarit, një hap që do ta nxirrte qytetin nga asfiksia dhe do t’i hapte rrugën rilindjes së tij urbane. Durrësi sapo […]

Debati për ligjin e OJF-ve, 110 organizata të shoqërisë civile kundërshtojnë nismën e qeverisë

Ligji i ri për funksionimin e OJF-ve ka prodhuar debat mes Komisionit të Ligjeve në Kuvend dhe 110 organizatave të shoqërisë civile. Këto të fundit kanë kundërshtuar mënyrën se si është hartuar ligji dhe përmbajtjen e tij, duke konsideruar si cenues të lirisë së organizatave të shoqërisë civile.   Ariola Agolli, një nga hartueset […]

Më 25 prill, do të përdoret për herë të parë identifikimi biometrik për votuesit

Komisioni Rregullator, shqyrtoi projektvendimin “Për llojin dhe karakteristikat teknike që duhet të plotësojnë sistemet dhe pajisjet e identifikimit elektronik të zgjedhësve që prokurohen dhe përdoren në zgjedhje në Republikën e Shqipërisë”.   Projektvendimi u relatua nga Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, z. Ilirjan Celibashi dhe Nënkomisionerja, zj. Lealba Pelinku.     Komisioni Rregullator në unanimitet […]

Shoqëria civile dorëzon një projektligj për referendumet

INFOCIP dhe aktorët më të spikatur të shoqërisë civile u mlbodhën dje në Tryezën e Tretë Kombëtare. Tashmë në Kuvend është depozituar pr.ligji për referendumet i cili u kthen shqiptarëve instrumentin e mohuar të Demokracisë Direkte.   Mungesa e këtij ligji të tillë për 20 vjet, thanë ata, u ka mohuar qytetarëve shqiptarë një […]

Shoqëria Civile kërkesë për ndryshim sistemi me Referendum. KQZ: S’ka kuorum për vendim

Ka mbetur pezull kërkesa e 12 aktivistëve të Shoqërisë Civle për referendum për sistemin Zgjedhor.   Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për shkak të mungesës së kuorumit, nuk mundi të marrë një vendim. Në mbledhje ka pasur votim 4 me 1 dhe në këtë mënyrë, kërkesa e shoqërisë Civile ka mbetur pezull.   Ndërkohë Rezarta […]

“Të rrëzohet anti-KÇK” – Organizatat e shoqërisë civile thirrje parlamentit për reflektim

Komisioni i Ligjeve dhe ai i Sigurisë Kombëtare nuk morën parasysh thirrjet e organizatave të shoqërisë civile, duke e miratuar paketën anti-KÇK pa asnjë konsultim publik. Megjithatë, një ditë para se akti normativ i qeverisë të votohet në parlament, 23 organizata të shoqërisë civile kërkojë nga deputetët që të rrëzohet pasi sipas tyre shkel Kushtetutën. […]

Organizatat e shoqërisë civile kritikojnë ndryshimet në ligjin e Policisë së Shtetit

Përmes një deklarate të përbashkët, 22 organizata të shoqërisë civile ngrenë shqetësimin se projektligji i qeverisë dobëson pavarësinë e sistemit gjyqësor dhe bie në kundërshtim me vendimet e Gjykatës së Strasburgut për të drejtën e privatësisë. Një grup organizatash të shoqërisë civile, të kryesuara nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit kritikuan të premten ndryshimet në ligjin […]

‘Me dyer të hapura’: Durrsakët rikthehen në shtëpitë e rrënuara nga tërmeti

Dhjetra banorë të qytetit të Durrësit janë kthyer në pallatet e pabanueshme, ndërsa varfëria dhe burokracitë ua kanë pamundësuar gjetjen e banesave me qira. Dera e apartamentit të Rakip dhe Dile Rekës qëndron gjithmonë hapur. Çifti jeton në katin e dytë të një pallati pesëkatësh në lagjen 7 të qytetit të Durrësit, i cili është […]

Leksionet e tërmetit të vitit 1926 për rindërtimin e Durrësit

Hapësirat e lira që u krijuan pas shkatërrimit të mjaft godinave në Durrës nga tërmeti i 26 nëntorit mund të ruhen si sipërfaqe të gjelbëruara, sheshe lodrash për fëmijët dhe lulishte pushimi për të moshuarit, një hap që do ta nxirrte qytetin nga asfiksia dhe do t’i hapte rrugën rilindjes së tij urbane. Durrësi sapo […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara