Monday 15 July 2024
Monday 15 July 2024

Shoqëria Civile kërkesë për ndryshim sistemi me Referendum. KQZ: S’ka kuorum për vendim

  Ka mbetur pezull kërkesa e 12 aktivistëve të Shoqërisë Civle për referendum për sistemin Zgjedhor.   Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për shkak të mungesës së kuorumit, nuk mundi të marrë një vendim. Në mbledhje ka pasur votim 4 me 1 dhe në këtë mënyrë, kërkesa e shoqërisë Civile ka mbetur pezull.   Ndërkohë Rezarta […]

‘Me dyer të hapura’: Durrsakët rikthehen në shtëpitë e rrënuara nga tërmeti

Dhjetra banorë të qytetit të Durrësit janë kthyer në pallatet e pabanueshme, ndërsa varfëria dhe burokracitë ua kanë pamundësuar gjetjen e banesave me qira. Dera e apartamentit të Rakip dhe Dile Rekës qëndron gjithmonë hapur. Çifti jeton në katin e dytë të një pallati pesëkatësh në lagjen 7 të qytetit të Durrësit, i cili është […]

Nis investimi për realizimin e transplantit të parë të palcës së kuqe në QSUT

Gjatë Kongresit të Shoqatës së Hematologjisë, Ministrja e Shëndetësisë u shpreh se po financojmë 100% trajtimin për limfomat [...]

Shërbimet online/ Manastirliu: 41 shërbime online nga 1 janari. Fund rradhëve të pritjes dhe rryshfetit

91 % e shërbimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të jepen online brenda vitit 2020. Nga 1 Janari 41 shërbime [...]

Forcat e Armatosura, mundësi për t’u dhënë të rinjve një profesion

Të rinjtë dhe të rejat gjejnë çdo vit në Forcat e Armatosura mundësinë për të mësuar një profesion. Në Qendrën e Personel Rekrutimit shifrat flasin për një interes në rritje, veçanërisht gjatë dy viteve të fundit, ku të rinj e të reja nga e gjithë Shqipëria gjejnë mundësi të mira për arsimim, apo përfitimin e […]

Shoqëria Civile kërkesë për ndryshim sistemi me Referendum. KQZ: S’ka kuorum për vendim

Ka mbetur pezull kërkesa e 12 aktivistëve të Shoqërisë Civle për referendum për sistemin Zgjedhor.   Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për shkak të mungesës së kuorumit, nuk mundi të marrë një vendim. Në mbledhje ka pasur votim 4 me 1 dhe në këtë mënyrë, kërkesa e shoqërisë Civile ka mbetur pezull.   Ndërkohë Rezarta […]

‘Me dyer të hapura’: Durrsakët rikthehen në shtëpitë e rrënuara nga tërmeti

Dhjetra banorë të qytetit të Durrësit janë kthyer në pallatet e pabanueshme, ndërsa varfëria dhe burokracitë ua kanë pamundësuar gjetjen e banesave me qira. Dera e apartamentit të Rakip dhe Dile Rekës qëndron gjithmonë hapur. Çifti jeton në katin e dytë të një pallati pesëkatësh në lagjen 7 të qytetit të Durrësit, i cili është […]

Nis investimi për realizimin e transplantit të parë të palcës së kuqe në QSUT

Gjatë Kongresit të Shoqatës së Hematologjisë, Ministrja e Shëndetësisë u shpreh se po financojmë 100% trajtimin për limfomat malinje Tiranë, 15 Nëntor – Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale financon 24 milionë euro në vit për sëmundjet tumorale, duke e rritur me gati 3 herë financimin për këto sëmundje, krahasuar me 6 vite më parë. […]

Shërbimet online/ Manastirliu: 41 shërbime online nga 1 janari. Fund rradhëve të pritjes dhe rryshfetit

91 % e shërbimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të jepen online brenda vitit 2020. Nga 1 Janari 41 shërbime online. “Duke filluar nga 1 janari qytetarët nuk kanë arsye të paraqiten në sportele për të rezervuar datën dhe orën për kryerjen e ekzaniminive pasi ato do të kryhen online apo për […]

Forcat e Armatosura, mundësi për t’u dhënë të rinjve një profesion

Të rinjtë dhe të rejat gjejnë çdo vit në Forcat e Armatosura mundësinë për të mësuar një profesion. Në Qendrën e Personel Rekrutimit shifrat flasin për një interes në rritje, veçanërisht gjatë dy viteve të fundit, ku të rinj e të reja nga e gjithë Shqipëria gjejnë mundësi të mira për arsimim, apo përfitimin e […]

Lejet e qëndrimit për shqiptarët nga Gjermania, arrijnë në një rekord prej 10 mijë personash në 2018

Rreth 80% e lejeve të reja të qëndrimit të dhëna për shqiptarët që punojnë dhe jetojnë në Bashkimin Europian janë dhënë për një periudhë më të gjatë se 12 muaj. Sipas të dhënave të Eurostat vetëm në vitin 2018 janë dhënë mbi 50 mijë leje qëndrimi për një periudhë më të gjatë se një vit, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara