Saturday 20 April 2024
Saturday 20 April 2024

95 vjet Forcë Detare: Modernizim dhe bashkëpunim me aleatët si anëtarë të denjë të NATO

  95 – Vjetori e gjen Forcën Detare në një fazë intensive të modernizimit.   Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka, në këtë përvjetor kujtoi një nga përformancat më të jashtëzakonshme të FD në Detin Egje, gjatë operacionit “Sea Guardian”, duke shpëtuar mbi tremijë jetë njerëzish.     Duke vlerësuar mbështetjen e partnerëve e aleatëve të […]

Shqipëria, kontribut për ruajtjen e forcimin e paqes dhe sigurisë botërore

  Sot, në Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme u zhvillua një aktivitet i kufizuar në kuadër të 100 vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve dhe 65 vjetorit të anëtarësimit në Kombet e Bashkuara.   Në aktivitetin e drejtuar nga Sekretari i Përgjithshëm i MEPJ, Armand Skapi, ishin të ftuar edhe […]

Zgjerohen mënyrat e fitimit të shtetësisë, mundësi për shqiptarët jashtë kufijve

  Komisioni i Ligjeve ka miratuar të mërkurën nen për nen projektligjin për “Shtetësinë”, i cili ka zgjeruar mënyrat e fitimit [...]

Marrëdhëniet Shqipëri-BE

  Marrëdhëniet e vendit tonë me Bashkimin Evropian, bazuar në objektivin kombëtar të integrimit në BE, janë strategjike dhe [...]

Kryesia shqiptare – Mblidhet online Këshilli i OSBE-së, çdo përpjekje për të përmbushur misionin

“Pavarësisht këtyre kohërave të jashtëzakonshme, ne vazhdojmë të bëjmë çdo përpjekje për të vazhduar punën tonë”, tha sot ambasadori Igli Hasani, kryetar i Këshillit të Përhershëm, teksa kryesoi Këshillin e parë për Siguri dhe Bashkëpunim në Europë (OSBE) në internet.   Për herë të parë në historinë e tij, Këshilli i Përhershëm i OSBE-së […]

Shqipëria dhe OSBE-ja

Shqipëria u bë pjesë e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) – (në atë kohë CSCE) gjatë procesit të Këshillit Ministror të Berlinit, me datë 19-20 qershor 1991. Akti Përfundimtar i Helsinkit u nënshkrua në 16 shtator 1991 nga autoritetet shqiptare, i ndjekur nga nënshkrimi i Kartës së Parisit për një Evropë […]

95 vjet Forcë Detare: Modernizim dhe bashkëpunim me aleatët si anëtarë të denjë të NATO

95 – Vjetori e gjen Forcën Detare në një fazë intensive të modernizimit.   Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka, në këtë përvjetor kujtoi një nga përformancat më të jashtëzakonshme të FD në Detin Egje, gjatë operacionit “Sea Guardian”, duke shpëtuar mbi tremijë jetë njerëzish.     Duke vlerësuar mbështetjen e partnerëve e aleatëve të […]

Shqipëria, kontribut për ruajtjen e forcimin e paqes dhe sigurisë botërore

Sot, në Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme u zhvillua një aktivitet i kufizuar në kuadër të 100 vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve dhe 65 vjetorit të anëtarësimit në Kombet e Bashkuara.   Në aktivitetin e drejtuar nga Sekretari i Përgjithshëm i MEPJ, Armand Skapi, ishin të ftuar edhe […]

Zgjerohen mënyrat e fitimit të shtetësisë, mundësi për shqiptarët jashtë kufijve

Komisioni i Ligjeve ka miratuar të mërkurën nen për nen projektligjin për “Shtetësinë”, i cili ka zgjeruar mënyrat e fitimit të shtetësisë, duke i dhënë mundësinë dhe asaj pjese të popullit shqiptar që jeton jashtë kufijve të Republikës së Shqipërisë, e që dëshiron të ketë një lidhje të qëndrueshme juridike me shtetin shqiptar.   […]

Marrëdhëniet Shqipëri-BE

Marrëdhëniet e vendit tonë me Bashkimin Evropian, bazuar në objektivin kombëtar të integrimit në BE, janë strategjike dhe prioritare të politikës sonë të jashtme. Interesi parësor i Shqipërisë në raport me BE-në është anëtarësimi në BE në të ardhmen.   Në vitin 1991 Shqipëria vendosi marrëdhëniet diplomatike me Komunitetin Evropian; Në vitin 2000 Shqipëria […]

Kryesia shqiptare – Mblidhet online Këshilli i OSBE-së, çdo përpjekje për të përmbushur misionin

“Pavarësisht këtyre kohërave të jashtëzakonshme, ne vazhdojmë të bëjmë çdo përpjekje për të vazhduar punën tonë”, tha sot ambasadori Igli Hasani, kryetar i Këshillit të Përhershëm, teksa kryesoi Këshillin e parë për Siguri dhe Bashkëpunim në Europë (OSBE) në internet.   Për herë të parë në historinë e tij, Këshilli i Përhershëm i OSBE-së […]

Dallimi midis Shtetit dhe Qeverisë

Shpesh kur flitet për sistemin e qeverisjes, nënkuptohet Shteti. Sistemi politik i qeverisjes ka tre komponentë themelorë, secili me funksione të veçanta, por të lidhur me njëri tjetrin me ndërveprime midis tyre:   a) strukturat formale, që përbëhen nga tërësia e institucioneve shtetërore dhe i agjensive qeveritare, si dhe tërësia e ligjeve kushtetuese e të procedurave të qeverisjes; […]

Diaspora Shqiptare

Historiku i Diasporës shqiptare është i hershëm. Vetë pozita e vendit ku jetojnë shqiptarët, është e tillë që i bën ata të lëvizin në drejtime të ndryshme. Diaspora shqiptare është bukur heterogjene në dy pikëpamje, në pikëpamje të kohës së mërgimit si dhe në pikëpamje të regjionit prej nga kanë ardhur. Shikuar nga aspekti kohor, […]

Shqipëria dhe OSBE-ja

Shqipëria u bë pjesë e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) – (në atë kohë CSCE) gjatë procesit të Këshillit Ministror të Berlinit, me datë 19-20 qershor 1991. Akti Përfundimtar i Helsinkit u nënshkrua në 16 shtator 1991 nga autoritetet shqiptare, i ndjekur nga nënshkrimi i Kartës së Parisit për një Evropë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara