Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Gazetarët të pambrojtur dhe kufizimet e lirisë së shtypit, në një tryezë me BE-në

  Në Tiranë, përfaqësues të gazetarëve diskutuan sot në një tryezë me diplomatë të Bashkimit Europian mbi rreziqet dhe presionet në punën e tyre. Gazetarët pohuan se janë të pambrojtur gjatë veprimtarisë së tyre dhe se kufizimet e shumta prej autoriteteve nxitin auto-censurën. Komisioni Europian theksoi në raportin vjetor se në Shqipëri ekzistojnë ende sulmet […]

Zhvarrimet e kundërshtarëve të diktaturës, vazhdojnë debatet për procedurat

    Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim Europian organizoi sot një konferencë mbi gjetjen e mijëra personave të zhdukur dhunshëm gjatë diktaturës komuniste, një proces ky, që ende nuk ka nisur në për varret masive, shumica të panjohura.   Ky takim është një tjetër përpjekje për të koordinuar veprimtarinë e disa institucioneve në kërkimin e […]

ATP e bllokuar nga Kushtetuesja, por paditë rriten

  Ndërsa aktiviteti I Agjencisë së Trajtimit të Pronave është bllokuar që nga shkurti I këtij viti me vendim të Gjykatës [...]

Shifra të frikshme/ 3212 aksidente nga janari deri në nëntor të këtij viti, 165 jetë të humbura

  Aksidentet rrugore janë shndërruar një tjetër vrasës i shqiptarëve, të cilët për shkak të shpejtësisë së madhe, mos [...]

Rreziku nga sulmet kibernetike

Siguria kibernetike po bëhet çdo ditë e më shumë një fushë që kërkon fuqi punëtore të specializuar. Ndaj Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, si drejtues i institucionit që shumë shpejt do të marrë drejtimin për garantimin e mbrojtjes kibernetike përshëndeti pjesëmarrësit në aktivitetin inovativ “Cyber Camp Albania”, ku ftoi të rinjtë të orientojnë karrierën […]

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e urbanistikës dhe arkitekturës. Vendin e shumë lagjeve dhe rrugicave të vjetra, me shtëpi karakteristike, tashmë e kanë zënë pallate shumëkatëshe, që thuajse nuk ndryshojnë nga njëri-tjetri. Bashkë me ato, kanë humbur […]

Gazetarët të pambrojtur dhe kufizimet e lirisë së shtypit, në një tryezë me BE-në

Në Tiranë, përfaqësues të gazetarëve diskutuan sot në një tryezë me diplomatë të Bashkimit Europian mbi rreziqet dhe presionet në punën e tyre. Gazetarët pohuan se janë të pambrojtur gjatë veprimtarisë së tyre dhe se kufizimet e shumta prej autoriteteve nxitin auto-censurën. Komisioni Europian theksoi në raportin vjetor se në Shqipëri ekzistojnë ende sulmet […]

Zhvarrimet e kundërshtarëve të diktaturës, vazhdojnë debatet për procedurat

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim Europian organizoi sot një konferencë mbi gjetjen e mijëra personave të zhdukur dhunshëm gjatë diktaturës komuniste, një proces ky, që ende nuk ka nisur në për varret masive, shumica të panjohura.   Ky takim është një tjetër përpjekje për të koordinuar veprimtarinë e disa institucioneve në kërkimin e […]

ATP e bllokuar nga Kushtetuesja, por paditë rriten

Ndërsa aktiviteti I Agjencisë së Trajtimit të Pronave është bllokuar që nga shkurti I këtij viti me vendim të Gjykatës Kushtetuese, paditë kundër saj janë I vetmi tregues që shënon ecuri normale. Vetëm në muajt shtator dhe tetor janë depozituar kundër saj 144 padi nëpër gjykatat e gjithë vendit. Vetë agjencia raporton se për […]

Shifra të frikshme/ 3212 aksidente nga janari deri në nëntor të këtij viti, 165 jetë të humbura

Aksidentet rrugore janë shndërruar një tjetër vrasës i shqiptarëve, të cilët për shkak të shpejtësisë së madhe, mos respektimit të rregullave të qarkullimit kanë shkaktuar 165 humbje jete gjatë vitit 2021. Autoambulancat e qendrës kombëtare të urgjencave, të cilat shkojnë në vendngjarje për të dhënë ndihmën e parë, raportojnë në kohë reale për numrin […]

Rreziku nga sulmet kibernetike

Siguria kibernetike po bëhet çdo ditë e më shumë një fushë që kërkon fuqi punëtore të specializuar. Ndaj Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, si drejtues i institucionit që shumë shpejt do të marrë drejtimin për garantimin e mbrojtjes kibernetike përshëndeti pjesëmarrësit në aktivitetin inovativ “Cyber Camp Albania”, ku ftoi të rinjtë të orientojnë karrierën […]

Sigurimi i makinës nuk do të kushtojë njëlloj për të gjithë, do varet nga mosha e drejtuesit dhe eksperienca

Çmimet që drejtuesit e mjeteve do të paguajnë për sigurimin e detyrueshëm të mjeteve do të diferencohen bazuar në faktorët që ndikojnë në rrezikun për të shkaktuar dëme. Në projektrregulloren “Për përcaktimin e nivelit të provigjoneve teknike dhe të faktorëve të riskut për produktet e sigurimit të detyrueshëm në sektorin e transportit”, Autoriteti i […]

Pa zgjidhje pensionet në Gjykatën e Lartë – Eksperti: Mijëra dosje për vjetërsinë e punës, i përfitojnë në çastin që merret një vendim

Ndër rreth 40 mijë dosje që flenë prej vitesh në Gjykatën e Lartë, një pjesë e mirë e tyre janë padi ndaj institucioneve shtetërore për mosnjohjen e viteve të punës për pension. Eksperti i çështjeve të punësimit Erion Muça thotë se personave në fjalë mund t’u duhen edhe disa vite të tjera për të […]

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e urbanistikës dhe arkitekturës. Vendin e shumë lagjeve dhe rrugicave të vjetra, me shtëpi karakteristike, tashmë e kanë zënë pallate shumëkatëshe, që thuajse nuk ndryshojnë nga njëri-tjetri. Bashkë me ato, kanë humbur […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara