Albanian Profile
Saturday 18 May 2024
Saturday 18 May 2024

Nga Serbia në Shqipëri – Le Monde: Bandat mafioze janë në qendër të sistemit shtetëror

  Nga Le Monde   Që pas rënies së komunizmit dhe luftërave në ish-Jugosllavi, mafia ballkanike është rritur kaq shumë, sa tani konsiderohet një aktor kryesor në krimin e organizuar ndërkombëtar. Bandat shqiptare, serbe dhe malazeze, që nisën të lulëzojnë tre dekada më parë nga trafiku i armëve dhe cigareve, tani janë në zemër të […]

Më 2020 “u vranë 65 punëtorë mediash në botë”

  Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve ka thënë se 65 gazetarë dhe punëtorë mediash janë vrarë në gjithë botën një vit më parë, teksa kanë qenë duke kryer punën e tyre.   Në raportin e publikuar më 12 mars, kjo federatë ka thënë se vrasjet e gazetarëve janë bërë në gjashtë shtete përmes sulmeve të shënjestruara, […]

Në kërkim të fundit të botës

  Ka një rrymë mendimi, për fat të keq në rritje e më së shumti e koncentruar në disa qarqe socialë në Veneto të Italisë, e cila [...]

Reflektime përtej pandemisë të shkencëtares italiane

  «Koronavirusi ka shndërruar çdo gjë. Nevojitet një tjetër ekuilibër midis njeriut dhe mjedisit»   «Zgjidhjet do t’i [...]

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

Ndalimi i parë: Për shkak të Covid-it, këtë verë, farat e shalqinit nuk duhet të pështyhen me shumë se një metër!!!  

Nga Serbia në Shqipëri – Le Monde: Bandat mafioze janë në qendër të sistemit shtetëror

Nga Le Monde   Që pas rënies së komunizmit dhe luftërave në ish-Jugosllavi, mafia ballkanike është rritur kaq shumë, sa tani konsiderohet një aktor kryesor në krimin e organizuar ndërkombëtar. Bandat shqiptare, serbe dhe malazeze, që nisën të lulëzojnë tre dekada më parë nga trafiku i armëve dhe cigareve, tani janë në zemër të […]

Më 2020 “u vranë 65 punëtorë mediash në botë”

Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve ka thënë se 65 gazetarë dhe punëtorë mediash janë vrarë në gjithë botën një vit më parë, teksa kanë qenë duke kryer punën e tyre.   Në raportin e publikuar më 12 mars, kjo federatë ka thënë se vrasjet e gazetarëve janë bërë në gjashtë shtete përmes sulmeve të shënjestruara, […]

Në kërkim të fundit të botës

Ka një rrymë mendimi, për fat të keq në rritje e më së shumti e koncentruar në disa qarqe socialë në Veneto të Italisë, e cila është e bindur në dy gjera: që Toka është e sheshtë dhe se do të vijë një ditë që Hëna do të riabsorbohet sërish nga Toka, nga a […]

Reflektime përtej pandemisë të shkencëtares italiane

«Koronavirusi ka shndërruar çdo gjë. Nevojitet një tjetër ekuilibër midis njeriut dhe mjedisit»   «Zgjidhjet do t’i gjejnë fëmijët tanë, ne do të mundohemi t’ua bëjmë detyrën më të thjeshtë»   Kush është Ilaria Kapua (Ilaria Capua) Ilaria Capua, e datëlindjes 1966 është një shkencëtare italiane me famë ndërkombëtare. Veterinere dhe virologe, docente universiteti […]

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

Ndalimi i parë: Për shkak të Covid-it, këtë verë, farat e shalqinit nuk duhet të pështyhen me shumë se një metër!!!  

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

Lajmi sensacional: Mbretëresha Elisabetë do të lërë fronin ngaqë do të shkojë të luajë me Milanin bashkë me Ibrahimoviçin!!!  

Trump nuk i jep dorën, kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve i gris fjalimin

Një incident i nivelit të lartë është shënuar këtë të martë mes Presidentit amerikan Donald Trump dhe kryetares së Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi. Pasi Trump nuk i dha dorën, në përfundim të fjalimit të tij, Pelosi i grisi fletët e fjalimit vjetor para kongresmenëve. E pyetur mbi arsyen e këtij vendimi, politikania demokrate e […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara