Monday 15 July 2024
Monday 15 July 2024

Shqipëria Turistike dhe “Mihalët” e saj!

  Historia e ‘Mihalit’ është përsëritur sërish në jug të vendit. Një çift peshuesish, kësaj here shqiptarë me një vajzë të vogël kanë shkuar për të kaluar disa ditë në bregdetin e Livadhit në Himarë, por fundi i tyre nuk ka qenë aspak i qetë.     Për shkak se nuk u kanë pëlqyer kushtet, […]

Përgatitje për plazhin, operatorët turistikë në Sarandë, Ksamil e Himarë premtojnë ulje çmimesh

  Pas prezantimit të protokollit të plazhit për këtë vit, në jug të vendit kanë nisur përgatitjet. Operatorët janë të ndarë në mendime sa i përket zbatueshmërisë së tij.   Të vetëdijshëm se ky sezon nuk është i zakonshëm, operatorët turistike vëmendjen e kanë kthyer tek pushuesit vendas, ndaj dhe premtojnë ulje çmimesh, ndërsa nga […]

Rregulla të reja për plazhet, 4 persona në 10 metra katrorë

Ministri i Turizmit, Blendi Klosi ka deklaruar se gjatë këtij sezoni turistik në plazhet e bregdetit në 10 metra katrorë do të lejohen të [...]

Butrinti

Siti i parë shqiptar që do të përfshihej në Trashëgiminë Botërore të UNESCO-s ishte Butrinti në jug të vendit, në 1992. Ajo ka qenë e [...]

Alpet Shqiptare

Lugina e lumit Valbona shtrihet në pjesën lindore të Alpeve Shqiptare. Një park kombëtar prej 8,000 hektarësh, është një nga zonat më të bukura natyrore në Shqipëri. Parku shtrihet rreth 22 km nga qyteti alpin i Bajram Currit.   Ky burim nxiton përmes grimcave gëlqerore në rrugën e saj drejt lumit Valbona duke krijuar një […]

Shkodra

Shkodra, është një nga qytetet më të vjetra të vendit, e themeluar në shekullin e 4-të p.e.s. si qendra e fisit Labeat të Ilirëve të njohur me emrin Skodra. Shkodra është pushtuar disa herë gjatë historisë: Së pari nga Romakët (168 BC), pastaj Serbët (1040), Venedikasit (1396) dhe më në fund nga Osmanët (1479). Qyteti […]

Shqipëria Turistike dhe “Mihalët” e saj!

Historia e ‘Mihalit’ është përsëritur sërish në jug të vendit. Një çift peshuesish, kësaj here shqiptarë me një vajzë të vogël kanë shkuar për të kaluar disa ditë në bregdetin e Livadhit në Himarë, por fundi i tyre nuk ka qenë aspak i qetë.     Për shkak se nuk u kanë pëlqyer kushtet, […]

Përgatitje për plazhin, operatorët turistikë në Sarandë, Ksamil e Himarë premtojnë ulje çmimesh

Pas prezantimit të protokollit të plazhit për këtë vit, në jug të vendit kanë nisur përgatitjet. Operatorët janë të ndarë në mendime sa i përket zbatueshmërisë së tij.   Të vetëdijshëm se ky sezon nuk është i zakonshëm, operatorët turistike vëmendjen e kanë kthyer tek pushuesit vendas, ndaj dhe premtojnë ulje çmimesh, ndërsa nga […]

Rregulla të reja për plazhet, 4 persona në 10 metra katrorë

Ministri i Turizmit, Blendi Klosi ka deklaruar se gjatë këtij sezoni turistik në plazhet e bregdetit në 10 metra katrorë do të lejohen të qëndrojnë vetëm 4 persona. Gjatë një interviste për ABC News, Klosi shtoi gjithashtu se shërbimi këtë vit do të jetë individual dhe nuk pritet të ketë festa në plazhe. “Ka një […]

Butrinti

Siti i parë shqiptar që do të përfshihej në Trashëgiminë Botërore të UNESCO-s ishte Butrinti në jug të vendit, në 1992. Ajo ka qenë e banuar që nga kohët parahistorike dhe ishte pjesë e kolonive greke dhe romake. Më vonë, përjetoi një periudhë prosperiteti nën administrimin bizantin, e cila u pasua nga një periudhë e […]

Alpet Shqiptare

Lugina e lumit Valbona shtrihet në pjesën lindore të Alpeve Shqiptare. Një park kombëtar prej 8,000 hektarësh, është një nga zonat më të bukura natyrore në Shqipëri. Parku shtrihet rreth 22 km nga qyteti alpin i Bajram Currit.   Ky burim nxiton përmes grimcave gëlqerore në rrugën e saj drejt lumit Valbona duke krijuar një […]

Vlora

Vlora është një qytet i vjetër që u themelua në shekullin e gjashtë të shek. p.e.s., i njohur fillimisht me emrin Aulona. Vlora ndodhet në një vend të bukur, para  gadishullit të Karaburunit dhe ishullit të Sazan-it dhe i rrethuar nga plazhe me rërë dhe shkëmbinj. Qyteti ka një rëndësi historike për Shqipërinë, pasi priti […]

Tirana

Tirana, një qytet me lëvizje dhe energji të pafund Tirana, zemra dhe kryeqyteti i Shqipërisë, si të gjitha metropolet e tjera evropiane ka lëvizje dhe energji të pafundme. Me klubet, kafenetë, dhe tavernat. Mikpritja e treguar ndaj turistëve është diçka që do të shënojë udhëtimin tuaj jo vetëm në Tiranë, por edhe në të gjithë […]

Shkodra

Shkodra, është një nga qytetet më të vjetra të vendit, e themeluar në shekullin e 4-të p.e.s. si qendra e fisit Labeat të Ilirëve të njohur me emrin Skodra. Shkodra është pushtuar disa herë gjatë historisë: Së pari nga Romakët (168 BC), pastaj Serbët (1040), Venedikasit (1396) dhe më në fund nga Osmanët (1479). Qyteti […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara