Monday 4 March 2024
Monday 4 March 2024

 

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, në bashkëpunim në Agjencinë Telegrafike Shqiptare dhe Kalanë e Tiranës zgjedhin ta shënojnë këtë ngjarje historike përmes kësaj ekspozite, në një mjedis publik siç është kjo hapësirë ekspozimi e kalasë, për cilindo të interesuar.

 

Duke qenë se Kongresi i Drejtshkrimit ishte rrjedhojë e një procesi të gjatë përpjekjesh për shqipen standarde, në panelet e kësaj ekspozite do të gjeni momente me rëndësi që nga Kongresi i Manastirit i cili mori vendimim e rëndësishëm që për shkrimin e shqipes të përdorej ky alfabet, që ne kemi edhe sot.

 

Deri më 25 Nëntor në mbrëmje, kushdo mund ta shohë këtë ekspozitë në Kalanë e Tiranës.

 

 

 

 

 

 

 

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara