Monday 22 July 2024
Monday 22 July 2024

Numri i të infektuarve me koronavirus në Shqipëri ka arritur në 10. Ministria e Shëndetësisë ka dhënë këshillat se cilat persona duhet të vetëizolohen dhe çfarë duhet të bëjnë familjet për tu vetëizoluar.

“Vetëizolimi ka të bëjë me persona që janë pozitivë jo domosdoshmërisht të sëmurë me shenja klinike. Kemi 2 lloj izolimesh, në spital dhe shtëpi. Në spital ke shenja klinike.

Vetëizolimi bëhet nga epidemologu dhe mjeku i familjes dhe nuk kanë shenja. Vetëkarantinimi bëhet mes personave që kanë histori udhëtimi, kanë kontakt me persona të dyshuar, nuk kanë shenja.

E kemi theksuar që është shenja respiratore, ka temperaturë ose pamjaftueshmëri në frymëmarrje, edhe atyre u bëhet testi”, tha mjekja Albana Fico.

Në deklaratën për mediat, Fico tregoi se çfarë duhet të bëjë një familje në shtëpi.

“Në vetëkarantim ke për detyrë të qëndrojë 14 ditë në shtëpi nga dita e kontaktit me rastin e dyshuar, të vendosë një maskë, nëse ia lejon ambienti brenda shtëpisë që të vendosë maskë, të qëndrojë në një dhomë të izoluar”, përfundoi ajo.

Më shumë

Kongresi Botëror i Kanabisit dhe e ardhmja e industrisë

Këtë vit shteti i Nju Jorkut legalizoi marijuanën për përdorim personal. Kjo industri pritet të rritet në mënyrë dramatike, duke sjellë fitime dhe vende pune.   Më shumë se 200 kompani që morën pjesë në Kongresin Botëtor të Kanabisit dhe Ekspozitën e Biznesit, po përpiqen të investojnë.   Brian Benjamin, zëvendës guvernator i […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara