Wednesday 24 April 2024
Wednesday 24 April 2024

 

Në një lidhje në Skype për programin “Historia ime”, në TV Klan ishte avokatja Ana Pertena.

Ajo u shpreh se në bazë të vendimit të  marrë është vendosur shtyrja e seancave gjyqësore dhe nga ky vendim është përjashtuar marrja e masave të sigurisë.

Mirela Milori: Çfarë ndodh në parim me sistemin gjyqësor tani?

Ana Pertena: Këshilli Gyqësor dhe Këshili i Lartë i Prokurorisë kanë dalë me vendimin për shtyrjen e seancave gjyqësore. Kjo ka sjellë një kolaps natyrisht në sistemin gjyqësor. Janë përjashtuar nga ky vendim, marrja e masave të sigurisë të cilat është vendosur të bëhen pa publik, edhe në përmjet sistemit videocall. Por megjithatë, për sa i përket, e supozojmë urdhrave të mbrojtjes dhe gjithçka tjetër, ose gjykimet që kanë qenë për masa sigurie të stërzgjatura, për faj të prokurorisë ose të gjykatës, nuk kanë  marrë masa që të bëhen më shpejt, ose është marrë masa, por janë  zhvilluar më shpejt sesa duhet dhe nuk është marrë parasysh kërkesa e avokatëve për gjykimin sa më të shpejtë të atyre çështjeve.

Mirela Milori: Kështu që për momentin gjithçka është në pauzë?

Ana Pertena: Po është gjithçka e bllokuar./tvklan.al

 

Më shumë

Në prag të 28 Nëntorit “bashkohen” arkivat, DPA hap sallë studimi në Kosovë

Në prag të Ditës së Flamurit, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave bëhet institucioni i parë i Shqipërisë që ka prani fizike në Kosovë, duke çelur dyert e Këndit Arkivor Prishtinë, si sallë studimi në mjediset e Arkivit të Kosovës e Arkivi. Çdo studiues dhe qytetar që është i interesuar për të aksesuar dokumente që […]

Zgjidhet Kolegji i ri Zgjedhor

Dy ditë pasi Presidenti i Republikës dekretoi datën e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, Këshilli i Lartë Gjyqësor ka zgjedhur anëtarët e rinj të Kolegjit Zgjedhor. Shorti i hedhur në ambientet e Këshillit të Lartë Gjyqësor përzgjodhi 8 gjyqtarë të cilët do jenë pjesë e trupës që do të bëjë gjykimin e mosmarrëveshjeve apo ankesave […]

Hapet gara për hetues të BKH-së, struktura do të përbëhet nga 60 të tillë

Hapet gara për hetuesit e Byrosë Kombëtare të Hetimit. Ky institucion, në një njoftim për mediat, nënvizon se sot çelet procesi i rekrutimit për Pozicionet e Hetuesit të Byrosë Kombëtare të Hetimit. Përmes këtij procesi do të përzgjidhen 60 hetues që do të jenë pjesë e BKH. Kjo është një mundësi e mirë për […]

3 vjet nga fillimi i Vetting-ut, 105 gjyqtarë dhe prokurorë janë shkarkuar nga detyra, 117 u konfirmuan

Procesin i Vetting-ut në drejtësi ka hyrë në vitin e tij të tretë dhe në total për t’u rivlerësuar janë rreth 800 prokurorë dhe gjyqtarë. Nga fillimi i procesit në prill të 2018 deri në 10 gusht të këtij viti kanë kaluar në filtirn e shkallës së parë të Vetting-ut 284 gjyqtarë dhe […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara