Albanian Profile
Friday 14 June 2024
Friday 14 June 2024

Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor njofton se po shërndahen barnat me rimbursim në gjithë Shqipërinë për pensionistët e vetmuar mbi 65 vjeç, në shtëpitë e tyre.

 

FSDKSH thotë se shpërndarja e barnave për 1307 të moshuarve të vetmuar po ecën normalisht falë bashkëpunimit mes farmacistëve dhe mjekëve të familjes.

 

“1307 të moshuarve të vetmuar mbi 65 vjeç u janë dërguar barnat me rimbursim në shtëpi.
Bashkëpunimi i punonjësve të Kujdesit Shëndetësor Parësor me farmacitë vazhdon.

Mjeku komunikon me telefon, sms, skype, whatsapp etj, kodin/kodet e recetave të pacientit. Drejtoritë rajonale të FSDKSH sigurojnë listën emërore të pacientëve mbi 65 vjeç dhe informacionin mbi farmacitë ku pacienti ka ekzekutuar recetat e fundit me rimbursim”, njofton  FSDKSH.

 

 

https://www.facebook.com/FSDKSH.AL/videos/306540230319629/

 

 

26 mars 2020

Më shumë

Kongresi Botëror i Kanabisit dhe e ardhmja e industrisë

Këtë vit shteti i Nju Jorkut legalizoi marijuanën për përdorim personal. Kjo industri pritet të rritet në mënyrë dramatike, duke sjellë fitime dhe vende pune.   Më shumë se 200 kompani që morën pjesë në Kongresin Botëtor të Kanabisit dhe Ekspozitën e Biznesit, po përpiqen të investojnë.   Brian Benjamin, zëvendës guvernator i […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara