Tuesday 5 March 2024
Tuesday 5 March 2024

 

 

Drejtoria e Parkut Antigone gjatë vitit 2021 ka programuar disa aktivitete me qëllim promovimin e këtij parku tek vizitorët vendas dhe të huaj. Numri i turistëve vitin që lamë pas në këtë park krahasuar me vitin 2019 ishte i ulët. Për këtë arsye drejtuesit e tij po organizojnë veprimtari të ndryshme me qëllim tërheqjen e sa më shumë vizitorëve në zonën e Antigonesë. Sipas drejtorit të këtij parku Shkëlqim Guce, në këtë pikë do të ketë më shumë bashkëpunime përsa i përket aktiviteteve që kanë qëllim, pasqyrimin e traditave.

 

“Një pikë shumë e rëndësishme jona, është ajo e realizimit të disa veprimtarive që kanë të bëjnë me evidentimin dhe promovimin e vlerave të Antigonesë. Të tilla janë: ekspozita fotografike historike, ekspozita e punimeve të artizanatit, realizimi i tryezës së miqve të Antigonesë me profesorë, pedagogë, specialistë dhe mbartës të trashëgimisë. Të gjithë këta janë mbështëtësit tanë me të cilët ne, do të realizojmë aktivitete për evidentimin e vlerave etnokultutore të Antigonesë dhe rrethinave të saj. Parada e kostumeve dhe realizimi i krijuesve me vargje të cilët kanë ardhur nga thellësitë për t’i trasmetuar në stendat e muzeut që ne do të realizojmë në Antigone’’ është shprehur drejtori Guçe.

 

Edhe gjatë vitit 2021 në parkun e Antigonesë do të ketë gërmime për të zhvilluar më tej gjetjen e monumenteve që janë me interes për historinë dhe arkeologjinë shqiptare por edhe për të rritur sipërfaqen e monumenteve në këtë park.

Më shumë

Promovohet studimi monografik “Banda kombëtare “Vatra”, një histori unike shqiptaro-amerikane” e autorit akad. Vasil S. Tole

Monografia “Banda Kombëtare Vatra”, një histori unike shqiptaro-amerikane e autorit akademik Vasil S. Tole, që i kushtohet historisë së ardhjes së vullnetarëve shqiptaro-amerikanë në vitin 1920 për të nxitur ndjenja entuziaste besimi dhe frymë atdhetare në popull, pas rikonfirmimit të Pavarësisë me Kongresin e Lushnjes, u promovua në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë. […]

“Western Balkans Youth Orchestra”: Orkestër e re kundër konflikteve të vjetra

Ata vijnë nga vende që përpara 30 vjetësh luftonin brutalisht njeri-tjetrin. 25 të reja e të rinj takohen tani në turne koncertesh për të bërë muzikë së bashku. “Western Balkans Youth Orchestra” nis turneun e koncerteve.   Ata të gjithë janë fëmijë të luftës, të të ashtuquajturave „luftëra të Jugosllavisë”. Tani ata takohen për […]

Shqipëria në Panairin Ndërkombëtar të Librit në Torino, me më shumë se 200 tituj

Shqipëria dhe letërsia e saj janë të pranishme edhe këtë vit, me një stendë të posaçme, në Panairin Ndërkombëtar të Librit, edicioni i 33-të i të cilit zhvillohet në Torino nga data 14 deri më 18 tetor 2021.   I vizituar çdo vit nga qindra mijëra vizitorë nga e gjithë Italia, Panairi Ndërkombëtar […]

Zbulohet stera 2300-vjeçare në sitin arkeologjik të Bylisit

Neritan Ceka: I përket shekullit III para Krishtit. Stera është e gjatë 50 metra dhe e thellë 8 metra dhe e mbuluar nga një sistem harqesh. Kërkimet arkeologjike në Bylis kanë nisur nga njësia e re “ArkeoBylis” e ngritur në Akademinë e Shkencave, kryesuar nga Neritan Ceka. Skënder Muçaj: Janë zbuluar dhe objekte të […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara