Thursday 18 April 2024
Thursday 18 April 2024

 

Teksa afati aktit normativ i Operacionit Forca e Ligjit është drejt skadimit, Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar (SPAK) konstaton se ai nuk mjafton për sekuestrimin e të gjitha pasurive që rrjedhin nga krimi.

 

Gjykata i kërkuar Ministrisë se Drejtësisë që të bëjë ndryshime, përndryshe, ajo s’mund të vendosë pro kërkesave të OFL-së për një numër të konsiderueshëm rastesh.

 

Në letrën drejtuar ministres së Drejtësisë Etilda Gjonaj, Gjykata thotë se akti ka kruar një ngërç, pasi janë vërejtur pengesa juridike ne vendimet për të sekuestruar pasuritë e personave të dënuar për vepra të thjeshta penale që janë jashtë juridiksionit të saj.

 

Sipas shkresës Gjykata e Posaçme dhe SPAK shumicën e kërkesave të OFL për sekuestrim pasurish nuk mund t’i pranojnë, prandaj sugjerojnë që të ndryshohet akti normative dhe një pjesë e kërkesave t’i kalojnë gjykatave të rretheve.

 

Gjykata thotë se po shqyrton vetëm kërkesat e pasurive për persona që janë dënuar në lidhje me krimin e organizuar. Në afro 1 vit pune të kryer nga OFL, SPAK i ka dërguar gjykatës shumë kërkesa. Por gjykata nuk ka marre ende vendim për asnjë prej tyre.

 

Kërkesa për të ndryshuar aktin normativ vjen kur ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj ka paralajmëruar se afati i Operacionit Forca e Ligjit nuk do të mbarojë në 31 dhjetor, siç parashikon Akti Normativ, por do të zgjatet, raporton klan.

 

Gjyqtarët kanë dalë në përfundim se shumica e kërkesave janë jashtë juridiksionit të GJKKO e SPAK. Ato kërkojnë përfshirjen e prokurorive dhe gjykatave të rretheve në këtë operacion.

 

 

Më shumë

Në prag të 28 Nëntorit “bashkohen” arkivat, DPA hap sallë studimi në Kosovë

Në prag të Ditës së Flamurit, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave bëhet institucioni i parë i Shqipërisë që ka prani fizike në Kosovë, duke çelur dyert e Këndit Arkivor Prishtinë, si sallë studimi në mjediset e Arkivit të Kosovës e Arkivi. Çdo studiues dhe qytetar që është i interesuar për të aksesuar dokumente që […]

Zgjidhet Kolegji i ri Zgjedhor

Dy ditë pasi Presidenti i Republikës dekretoi datën e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, Këshilli i Lartë Gjyqësor ka zgjedhur anëtarët e rinj të Kolegjit Zgjedhor. Shorti i hedhur në ambientet e Këshillit të Lartë Gjyqësor përzgjodhi 8 gjyqtarë të cilët do jenë pjesë e trupës që do të bëjë gjykimin e mosmarrëveshjeve apo ankesave […]

Hapet gara për hetues të BKH-së, struktura do të përbëhet nga 60 të tillë

Hapet gara për hetuesit e Byrosë Kombëtare të Hetimit. Ky institucion, në një njoftim për mediat, nënvizon se sot çelet procesi i rekrutimit për Pozicionet e Hetuesit të Byrosë Kombëtare të Hetimit. Përmes këtij procesi do të përzgjidhen 60 hetues që do të jenë pjesë e BKH. Kjo është një mundësi e mirë për […]

3 vjet nga fillimi i Vetting-ut, 105 gjyqtarë dhe prokurorë janë shkarkuar nga detyra, 117 u konfirmuan

Procesin i Vetting-ut në drejtësi ka hyrë në vitin e tij të tretë dhe në total për t’u rivlerësuar janë rreth 800 prokurorë dhe gjyqtarë. Nga fillimi i procesit në prill të 2018 deri në 10 gusht të këtij viti kanë kaluar në filtirn e shkallës së parë të Vetting-ut 284 gjyqtarë dhe […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara