Thursday 30 May 2024
Thursday 30 May 2024

 

 

Kina po përgatitet të testojë deri në 200.000 mostra të bankave të gjakut nga qyteti Wuhan, si pjesë e një hetimi për origjinën e Covid-19. Mostrat e gjakut do të përfshijnë edhe ato të muajve të fundit të vitit 2019.

 

Mostrat janë një burim i mundshëm i informacionit kyç që mund të ndihmojë në përcaktimin se kur dhe ku virusi kaloi për herë të parë tek njerëzit, kush u infektua për herë të parë, moshën dhe profesionin e tyre.

 

Kampionët e gjakut janë ruajtur në Qendrën e Gjakut në Wuhan për 2 vjet, në rast se ato nevojiten si dëshmi në çdo çështje ligjore që lidhet me dhurimet e gjakut.

 

Ekspertët konfirmojnë se rasti i parë i raportuar ishte në Wuhan më 8 dhjetor, por mund të ketë raste të tjera më të hershme.

 

Gjithashtu ekspertët sugjerojnë që mostrat e gjakut mund të dërgohen në Gjenevë, ose në një destinacion tjetër neutral, për të lejuar që ekspertët e OBSH të marrin pjesë në testim.

 

Nga ana tjetër, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka formuar një grup të ri me 26 ekspertë për të përcaktuar origjinën e Covid-19.

 

Organizata Botërore e Shëndetësisë nënvizon se “puna e një grupi të ri hulumtues mund të jetë mundësia e fundit për të gjetur origjinën e COVID-19”.

 

Më shumë

Kongresi Botëror i Kanabisit dhe e ardhmja e industrisë

Këtë vit shteti i Nju Jorkut legalizoi marijuanën për përdorim personal. Kjo industri pritet të rritet në mënyrë dramatike, duke sjellë fitime dhe vende pune.   Më shumë se 200 kompani që morën pjesë në Kongresin Botëtor të Kanabisit dhe Ekspozitën e Biznesit, po përpiqen të investojnë.   Brian Benjamin, zëvendës guvernator i […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara