Friday 14 June 2024
Friday 14 June 2024

Komisioni Evropian i dërgoi Bullgarisë një letër zyrtare për masat diskriminuese të cilat imponon shteti për tregtarët me pakicë dhe i detyron të favorizojnë produktet ushqimore vendore. Sipas Komisionit detyrimi i tregtarëve të preferojnë mallrat bullgare kufizon lëvizjen e lirë të mallrave që parashikohet në Traktatin për Funksionimin e BE-së.

Lidhur me letrën e KE-së nga Ministria e Bujqësisë deklaruan se masat e nadërmarra nga shteti ynë nuk pengojnë lëvizjen e lirë të mallrave të prodhuara në vende të tjera. Nuk parashikohen ndalime apo kufizime për shitjen në territorin e Bullgarisë të prodhimeve që vijnë nga vende të BE-së apo nga vende të treta.

Qëllimi i Ministrisë është përkrahja e prodhimit kombëtar dhe mbrojtja e prodhuesve të vegjël dhe të mesëm në kushtet e krizës globale pa analog. bnr

 

15 maj 2020

Më shumë

Përshkallëzim i luftës për pushtet

Presidenti i Bullgarisë Radev ka kërkuar dorëheqjen e qeverisë për shkak të sjelljes “mafioze”. Në këtë mënyrë ai reagoi ndaj bastisjeve të fundit në zyrat presidenciale.   “Dalja nga situata e tanishme është: Dorëheqja e qeverisë dhe prokurorit të shtetit”, deklaroi presidenti i Bullgarisë Rumen Radev, në një paraqitje televizive pas bastisjeve të fundit […]

Covid-19 në Bullgari: Dita 38

Doli nga spitali infektuari më i ri në Bullgari – djalë 1 vjeç 713 janë rastet e Covid-19 në Bullgari, njoftoi Shtabi Operativ Kombëtar. Më 14 prill u regjistruan 18 raste të reja. 12 prej tyre janë në Sofje, 1 në Pllovdiv, 2 në Smoljan, 3 në Kjustendill. 209 prej pacientëve janë të hospitalizuar. 29 […]

41 vjet nga fluturimi i kozmonautit të parë bullgar Georgi Ivanov

Më 10 prill mbushen 41 vjet nga fluturimi i kozmonautit të parë bullgar. Në këtë datë në vitin 1979 në orën 20:30 sipas orës lokale të Moskës është lëshuar në orbitën e Tokës anija kozmike “Sojuz-33” me ekuipazh ndërkombëtar – komandanti rus Nikollaj Rukavishnikov dhe studiuesi bullgar Georgi Ivanov. Fluturimi i tyre ka vazhduar 1 […]

Shkencëtarë bullgarë kanë përpunuar filtër kundër COVID-19

Shkencëtarë bullgarë kanë krijuar një filtër për pastrimin e ajrit prej ndotësve mekanikë, kimikë dhe biologjikë. Sistemi me ciklon fluidësh është një përpunim bullgar dhe është një teknologji e gatshme për asgjësimin e viruseve dhe baktereve – përfshin këtu dhe COVID-19, tha për BNR doktoranti Viktor Stojanov. Efikasiteti i teknologjisë është mbrojtur me një sërë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara