Friday 19 July 2024
Friday 19 July 2024
yuri kim

 

Koronavirusi mund të shkaktojë krizë të madhe ekonomike në shumë shtete përfshirë Shqipërinë, prandaj SHBA ka premtuar shumën 100 milionë dollarë amerikanë si paketë ndihme për situatën që po precipiton në këto vende.

 

Aammbasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim tha sot se paratë do të shkojnë për asistencën më të gjerë që ndihmon në ngritjen e kapaciteteve dhe forcimin e infrastrukturës.

 

‘Ne do t’ia dalim së bashku – si gjithmonë. Jemi ende me Shqipërinë!’, thotë Ambasadorja Yuri Kim. Ajo nuk saktëson sa është pjesa për Shqipërinë në fondin 100 milionë USD dhe sa shtete përfshihen te kjo shumë.

 

Në samitin për ndihmë financiare ndaj Shqipërisë, SHBA dha 5 milionë usd.

 

Në linkun që ambasadorja shpërndan, të USAID nuk jepet një informacion i tillë i nevojshëm kurse për këtë fond datohet fillimi i shkurtit.

 

Sakaq publikohet se për Kirgistanin, sot u dhanë 913 mijë USD pajisje për përballimin e situatës me koronavirusin. Aktualisht në Kirgistan ka 6 raste pa viktima.

Më shumë

Politikat e copëtuara për bujqësinë

Shqipëria është vendi më bujqësor në Europë, me këtë sektor jetik që sjell gati 19% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Pavarësisht rënies së fortë në krahasim me fillimin e viteve ’90, kjo peshë është shumë më e lartë se mesatarja e Bashkimit Europian (2%) dhe gati dy herë më e lartë se […]

Shqiptarët shpenzuan 13.6 milionë euro në 9 muaj për të siguruar pronat, si ndahet tregu mes kompanive

Për nëntë muajt e parë të këtij viti, shqiptarët shpenzuan rreth 1.67 miliardë lekë ose rreth 13.6 milionë euro për sigurimin e pronave.   Të dhënat nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) tregojnë se primet e shkruara bruto nga sigurimet e pronës u rritën me 31% krahasuar me të njëjtën periudhë të një […]

Drafti: Rritet kufiri i pagës së pataksueshme në 40 mijë lekë, përgjysmohet nga 30-50 mijë lekë, pragu për shtresën e mesme bëhet 200 mijë lekë

Nga korriku i vitit 2022 pritet që të ndryshojë sërish tatimi mbi pagat, duke rritur si dyshemenë për kufirin e pataksueshëm të pagës minimale në 40 mijë lekë (nga 30 mijë lekë që është sot), po ashtu dhe kufirin mbi të cilin pagat taksohen me normën maksimale prej 23%, në 200 mijë lekë, nga […]

Çmimet e naftës shtrenjtohen për herë të gjashtë në pak muaj, arrijnë 184 lekë, afër rekordit historik

Çmimet e karburanteve kanë shënuar një tjetër rritje ditët e fundit, për herë të gjashtë radhazi në vetëm pak muaj.   Në pikat e tregtimit të“Kastrati”, më i madhi në vend për shumicën dhe pakicën, nafta tregtohet me 184 lekë, ose 8 lekë më shumë se më parë. Benzina është shtrenjtuar në 186 lekë, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara