Wednesday 24 April 2024
Wednesday 24 April 2024

Kryeministri apo Kryetari i Këshillit të Ministrave është kreu i qeverisë së Republikës së Shqipërisë.

 

Kryeministri është ministri më i lartë i kabinetit në degën ekzekutive të qeverisë në një sistem parlamentar.

Pushteti ekzekutiv i takon Këshillit të Ministrave (kabinetit). Kryetari i Këshillit (Kryeministri) emërohet nga Presidenti; Ministrat emërohen nga Presidenti në bazë të rekomandimit të Kryeministrit. Kuvendi duhet të japë miratimin përfundimtar të përbërjes së Këshillit.

Këshilli është përgjegjës për kryerjen politikës të brendshme dhe të jashtme. Ai drejton dhe kontrollon veprimtarinë e ministrive dhe organeve të tjera shtetërore.

Kryeministri i parë i Shqipërisë ishte Ismail Qemali. Kryeministri aktual është Edi Rama, që nga 15 shtatori, 2013.

 

 

 

QEVERIA E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË

 

PROGRAMI QEVERISËS

 

Edi Rama – Kryeministër

Znj. Senida Mesi – Zëvendëskryeministre

Ditmir Bushati – Ministër për Europën dhe Punët e Jashtme

Znj. Olta Xhaçka – Ministre e Mbrojtjes

Fatmir Xhafaj – Ministër i Brendshëm

Arben Ahmetaj – Ministër i Financave dhe Ekonomisë

Damian Gjiknuri – Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë

Znj. Lindita Nikolla – Ministre e Arsimit, Sportit dhe Rinisë

Znj. Etilda Gjonaj – Ministre e Drejtësisë

Znj. Mirela Kumbaro Furxhi – Ministre e Kulturës

Niko Peleshi – Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Znj. Ogerta Manastirliu – Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Blendi Klosi – Ministër i Turizmit dhe Mjedisit

Pandeli Majko – Ministër Shteti për Diasporën

Znj. Sonila Qato – Ministre Shteti për Mbrojtjen e Sipërmarrjes

 

 

Lista e Kryeministrave të Shqipërisë

 

 

Institucionet në varësi

 

Agjencia e Kërkimit, Teknologjisë dhe Inovacionit

Agjencia e Ofrimit të Shërbimeve të Integruara

Agjencia e Prokurimit Publik

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit

Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile

Agjencia Telegrafike Shqiptare

Akademia e Shkencave

Autoriteti Kombëtar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike

Autoriteti Shtetëror për Informacionin Gjeohapësinor

Departamenti i Administratës Publike

Drejtoria e Shërbimeve Qeveritare

Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar

Drejtoria Përgjithshme e Arkivave

Inspektoriati Qendror

Instituti i Statistikave

Komisioni i Prokurimit Publik

Komiteti Shtetëror i Minoriteteve

Sekretariati Kombëtar i Ujit

Shkolla Shqiptare e Administratës Publike

Shërbimi Informativ i Shtetit Shqiptar

Më shumë

Në prag të 28 Nëntorit “bashkohen” arkivat, DPA hap sallë studimi në Kosovë

Në prag të Ditës së Flamurit, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave bëhet institucioni i parë i Shqipërisë që ka prani fizike në Kosovë, duke çelur dyert e Këndit Arkivor Prishtinë, si sallë studimi në mjediset e Arkivit të Kosovës e Arkivi. Çdo studiues dhe qytetar që është i interesuar për të aksesuar dokumente që […]

Zgjidhet Kolegji i ri Zgjedhor

Dy ditë pasi Presidenti i Republikës dekretoi datën e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, Këshilli i Lartë Gjyqësor ka zgjedhur anëtarët e rinj të Kolegjit Zgjedhor. Shorti i hedhur në ambientet e Këshillit të Lartë Gjyqësor përzgjodhi 8 gjyqtarë të cilët do jenë pjesë e trupës që do të bëjë gjykimin e mosmarrëveshjeve apo ankesave […]

Hapet gara për hetues të BKH-së, struktura do të përbëhet nga 60 të tillë

Hapet gara për hetuesit e Byrosë Kombëtare të Hetimit. Ky institucion, në një njoftim për mediat, nënvizon se sot çelet procesi i rekrutimit për Pozicionet e Hetuesit të Byrosë Kombëtare të Hetimit. Përmes këtij procesi do të përzgjidhen 60 hetues që do të jenë pjesë e BKH. Kjo është një mundësi e mirë për […]

3 vjet nga fillimi i Vetting-ut, 105 gjyqtarë dhe prokurorë janë shkarkuar nga detyra, 117 u konfirmuan

Procesin i Vetting-ut në drejtësi ka hyrë në vitin e tij të tretë dhe në total për t’u rivlerësuar janë rreth 800 prokurorë dhe gjyqtarë. Nga fillimi i procesit në prill të 2018 deri në 10 gusht të këtij viti kanë kaluar në filtirn e shkallës së parë të Vetting-ut 284 gjyqtarë dhe […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara