Friday 14 June 2024
Friday 14 June 2024

Sot janë mbi 1 milionë shqiptarët të cilët janë të pajisura me karta bankare, nëpërmjet të cilave mund të kryejnë pagesa të shpejta, pa pasur nevojë të kenë para fizike, cash.

 

Së fundmi, avancimi i teknologjisë na ka mundësuar që këto pagesa të kryhen edhe më lehtë, pa pasur nevojë për kontakt. Mjafton afërsia e kartës me aparatet POS, nëpër dyqane, për të kryer pagesën. Kjo lloj teknolgjie është e përhapur edhe në Shqipëri, nëpërmjet dy gjigandëve MasterCard dhe Visa.

 

Së fundmi, Mastercard ka njoftuar se janë 29 shtete eurpiane dhe të Azisë qendrore, të cilat kanë rritur limitin e pagesës pa kontakt, mes të cilave edhe Shqipëria. Në vendin tonë rritja e limitit fikoshet në masën 125%, nga 2000 lekë që ishte më parë, në 4500 lekë sot.

 

Edhe Kosova është mes shteteve që ka rritur limitin, nga 15 euro që ishte më parë, në 40 euro sot.  Tv Scan

 

Më shumë

Në gjashtë mujorin e parë të vitit më tepër mallra u transportuaran nëpërmjet hekurudhës

Gjatë gjysmës së parë të vitit volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë llogaritet 14.9 milionë ton-kilometër.   Sipas raportit të publikuar së fundmi nga INSTAT volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë u rrit me 23,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020-ës.   Por volumi i mallrave të transportuara […]

Gati 10 miliardë lekë eksportet drejt Kosovës, kryesojnë materialet e ndërtimit dhe metalet

Shqipëria dhe Kosova po zgjerojnë marrëdhëniet e tyre tregtare në vitet e fundit. Sipas raportit të publikuar nga Instituti i Statistikave (INSTAT), eksportet drejt Kosovës gjatë periudhës janar-prill arritën gati 10 miliardë lekë, ndërsa importet llogariten gati 3 miliardë lekë.   Eksportet kryesore të Shqipërisë drejt Kosovës përfaqësohen nga eksporti i materialeve të […]

Shtëpitë u shtrenjtuan 11 %. Rritja më e lartë është në Tiranë dhe në zonat bregdetare

Çmimet e apartamenteve në Tiranë kanë parë rritje të vazhdueshme ndër vite, duke e bërë gjithnjë e më të vështirë blerjen e një banese. Veç qendrës së kryeqyteti ku çmimet arrijnë deri në 3200 euro/m2, shtrenjtim kanë parë edhe zonat periferike. Eksperti për pasuritë e paluajtshme Lefter Sila shpjegon se me gjithë çmimet e […]

“Bitcoin” futet në tregun shqiptar

Qeveria është duke i hapur rrugë dhënies së licencave në prodhimin dhe shitjen e monedhës Bitcoin. Përmes një projektligji të depozituar në Kuvend, Këshilli i Ministrave propozon të shtojë në ligjin bazë të lejeve dhe licencave edhe ato në sektorët e teknologjisë financiare.   Dy janë licencat bazë që do të jepen në fushën […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara