Sunday 21 April 2024
Sunday 21 April 2024

 

Në Meksikë që nga viti 2016 janë vrarë 17.715 gra.

 

Sipas lajmeve në shtypin e vendit, në një raport të publikuar nga Sekretariati i Sistemit Kombëtar të Sigurisë Publike, thuhet se në Meksikë midis 1 janarit 2016 dhe 31 janarit 2021, 319.400 gra janë lënduar si rezultat i dhunës.

 

Më tej thuhet se në periudhën në fjalë 17.715 gra u vranë dhe theksohet se pavarësisht nga hapja e proceseve gjyqësore, dhuna në vend u rrit çdo vit.

 

Në raport thuhet se jeta është bërë më e vështirë për gratë në vend, veçanërisht që kur filloi pandemia e koronavirusit të ri (COVID-19). AA

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara