Saturday 2 March 2024
Saturday 2 March 2024

 

73 milionë euro do të humbë OSHEE këtë vit. Ky është vlerësimi që ka bërë qeveria në raportin për buxhetin e vitit të ardhshëm.

 

Por, humbjet do të vazhdojnë. Për vitin 2022 humbjet e parashikuara janë rreth 60 milionë euro.

 

Pra, 133 milionë euro humbje në dy vjet aktivitet.

 

Të gjitha humbjet paguhen me kredi, që i merr OSHEE, por që garanton qeveria me paratë e taksapaguesve.

 

Rritja e çmimit të energjisë së importuar do t’i shtojë vështirësitë financiare të kompanisë.

 

Vetëm këtë muaj, ajo ka blerë rreth 65 milionë euro energji elektrike në tregjet e huaja. Është blerja më e madhe mujore që OSHEE ka bërë ndonjëherë.

 

Deri tani OSHEE ka krijuar mbi 300 milionë euro borxhe.

 

Të gjitha përpjekjet për ta ndryshuar situatën kanë dështuar dhe OSHE vazhdon të gllabërojë para.

 

Në fakt, në dokumentin e buxhetit ka një plan administrativ për të reduktuar borxhet, duke mbledhur faturat e papaguara, plan ky i hartuar edhe më herët, por që nuk ka funksionuar.

 

Nga ana tjetër, OSHEE është vënë edhe para përgjegjësisë së shpërdorimit të parave, për gjyqe të humbura, tendera e shpërblime, pa përfshirë këtu faturat e pambledhura pas vitit 2018, që arrijnë 82 milionë euro.

 

Më shumë

Politikat e copëtuara për bujqësinë

Shqipëria është vendi më bujqësor në Europë, me këtë sektor jetik që sjell gati 19% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Pavarësisht rënies së fortë në krahasim me fillimin e viteve ’90, kjo peshë është shumë më e lartë se mesatarja e Bashkimit Europian (2%) dhe gati dy herë më e lartë se […]

Shqiptarët shpenzuan 13.6 milionë euro në 9 muaj për të siguruar pronat, si ndahet tregu mes kompanive

Për nëntë muajt e parë të këtij viti, shqiptarët shpenzuan rreth 1.67 miliardë lekë ose rreth 13.6 milionë euro për sigurimin e pronave.   Të dhënat nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) tregojnë se primet e shkruara bruto nga sigurimet e pronës u rritën me 31% krahasuar me të njëjtën periudhë të një […]

Drafti: Rritet kufiri i pagës së pataksueshme në 40 mijë lekë, përgjysmohet nga 30-50 mijë lekë, pragu për shtresën e mesme bëhet 200 mijë lekë

Nga korriku i vitit 2022 pritet që të ndryshojë sërish tatimi mbi pagat, duke rritur si dyshemenë për kufirin e pataksueshëm të pagës minimale në 40 mijë lekë (nga 30 mijë lekë që është sot), po ashtu dhe kufirin mbi të cilin pagat taksohen me normën maksimale prej 23%, në 200 mijë lekë, nga […]

Çmimet e naftës shtrenjtohen për herë të gjashtë në pak muaj, arrijnë 184 lekë, afër rekordit historik

Çmimet e karburanteve kanë shënuar një tjetër rritje ditët e fundit, për herë të gjashtë radhazi në vetëm pak muaj.   Në pikat e tregtimit të“Kastrati”, më i madhi në vend për shumicën dhe pakicën, nafta tregtohet me 184 lekë, ose 8 lekë më shumë se më parë. Benzina është shtrenjtuar në 186 lekë, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara