Wednesday 24 April 2024
Wednesday 24 April 2024

Kryetari i shtetit të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq me kryetarin e Kuvendit të Komunës së Tuzit Fadil Kajoshaj, nënkryetarin e Komunës së Tuzit, Haris Ramoviq, drejtorin e SHPK Komunale, Nikollë Camaj dhe kryetarin e Podgoricës, Ivan Vukoviq, vizituan Bulevardin Tuz- Podgoricë për të konstatuar përfundimin e një faze të këtij bulevardi.

“Është e rëndësishme që çdo vetëqeverisje lokale të mos humbasë kohën për të ndërtuar qëllimin e saj në këtë mozaik. Është simbolikisht e rëndësishme që në këtë mënyrë të tregojmë se respektojmë dhe mos harroni se pavarësia e Malit të Zi është një rezultat simbolik i një harmonie multietnike në Mal të Zi dhe përgjegjësisë së pakicave që jetojnë në shtetin tonë të përbashkët,” tha Gjukanoviq.

Ai tha se Ditën e Pavarësisë po e festojmë me këtë projekt thelbësisht dhe simbolikisht shumë të rëndësishëm.

Ai tha se ishte një përpjekje shumë domethënëse të cilën pushteti vendor në Tuz investon në mënyrë që të përmirësojë jetën e qytetarëve të asaj komune.

Ai theksoi rëndësinë thelbësore dhe simbolike të këtij projekti, duke theksuar se projektet e infrastrukturës hapin dyert për investitorët, dhe kështu për vendet e reja të punës.

Kryetari i Podgoricës, Ivan Vukoviq, kujtoi se në vitin 2006 Mali i Zi i dërgoi një mesazh të qartë botës se dëshiron të jetë pjesë e civilizimit modern, duke hedhur poshtë inferioritetin, duke refuzuar kompleksin e inferioritetit, të bindur se bazuar në inteligjencën dhe energjinë krijuese të njerëzve të saj mund të bëhet një vend i suksesshëm dhe një nga vendet më të bukura për jetë në këtë pjesë të Evropës.

Ai theksoi se brenda muajve të ardhshëm pritet të shpallet një tender për vazhdimin e rindërtimit të kësaj rruge, pra ndërtimin e një bulevardi me profil të plotë nga Podgorica në Tuz. tv Boin

20 maj 2020

Më shumë

Gjeloshaj: Joanikije të distancohet nga ata që kënduan për Kosovën

Kryetari i Komunës së Tuzit në Mal të Zi, Nik Gjeloshaj, i bëri thirrje mitropolitit të Kishës Ortodokse Serbe në Mal të Zi, Joanikije, që të distancohet nga ata që kënduan këngë nacionaliste me vargjet “Kur ushtria të kthehet në Kosovë”, gjatë shugurimit të tij, më 5 shtator.   Këto vargje mund të shihen […]

Parlamenti i Malit të Zi, shkarkon ministrin që mohoi gjenocidin në Srebrenicë

Parlamenti i Malit të Zi, të enjten mbrëma shkarkoi ministrin e Drejtësisë dhe të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Vladimir Leposaviç, për shkak të qëndrimit të tij mohues ndaj gjenocidit në Srebrenicë dhe dhe miratoi një rezolutë që ndalon mohimin e gjenocidit në atë qytet.   Shkarkimi i ministrit tij u bë me propozimin […]

Ua mori ushtria jugosllave, shqiptarëve të Malit të Zi u rikthehen pronat pas 30 vitesh

Shqiptarët e Malit të Zi, në Ulqin, kanë mbyllur një kalvar me pronat pas 30 vitesh.   Falë iniciativës së deputetit shqiptar atje, Genci Nimanbegu, Kuvendi i Malit të Zi ka votuar ligjin për kthimin e pronës së Valdanosit ish pronarëve.   Kjo konsiderohet një fitore e madhe për shqiptarët në Mal të Zi, […]

Shqiptarët gjatë pluralizmit në Mal të Zi

Në sesionin shkencor “Shqiptarët në Mal të Zi gjatë tri dekadave të fundit” u shpalosen analiza shumëdimensionale mbi proceset dhe dukuritë që kanë ndodhur gjatë pluralizmit në këtë vend.   Studiuesë të ndryshëm shfaqen pikëpamje dhe analiza mbi pozitën e shqiptarëve dhe për nivelin e integrimit të tyre në Mal të Zi.   […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara