Sunday 21 April 2024
Sunday 21 April 2024

 

Kompania Pfizer ka paditur një ish-punonjëse Chun Xiao (Sherry) Lika, me pretendimin se ka vjedhur një numër të madh dokumentesh të besueshme, përfshirë edhe ato të lidhura me vaksinën anti-COVID. Lika akuzohet për ngarkimin e fshehtë të 12,000 dokumenteve nga një laptop i lëshuar nga kompania drejt një llogarie personale të Google Drive dhe pajisje të ndryshme personale. Pfizer gjithashtu akuzon Li-në se ka mashtruar kompaninë në lidhje me atë që ka bërë me dosjet që ajo ka marrë, të cilat përfshijnë pronën e tyre intelektuale. Dokumentet e vjedhura kanë të bëjnë me vaksina të shumta Pfizer, ilaçe dhe inovacione të tjera, duke përfshirë të dhëna të fshehta lidhur me vaksinën e saj COVID-19.

 

Kompania zhvilloi vaksinën COVID-19 së bashku me BioNTech.  Në padi theksohet se Pfizer investoi më shumë se 2 miliardë dollarë në vaksinën e COVID-19.

 

Më shumë

Kongresi Botëror i Kanabisit dhe e ardhmja e industrisë

Këtë vit shteti i Nju Jorkut legalizoi marijuanën për përdorim personal. Kjo industri pritet të rritet në mënyrë dramatike, duke sjellë fitime dhe vende pune.   Më shumë se 200 kompani që morën pjesë në Kongresin Botëtor të Kanabisit dhe Ekspozitën e Biznesit, po përpiqen të investojnë.   Brian Benjamin, zëvendës guvernator i […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara