Friday 19 July 2024
Friday 19 July 2024

 

Kryeministri Edi Rama thotë se këtë javë do të kalojë një amnisti fiskale në qeveri dhe më tej do i çohet parlamentit për konsultime dhe brenda muajit maj pritet të miratohet.

 

 

“Jemi gati që t’ja cojmë parlamentit, amnistinë fiskale. Kjo është e domosdoshme, sepse për 30 vjet me radhë qytetarë në emigracion kanë bërë punë nga më të ndryshmet dhe kanë plot kursime që i kanë pasur të pamundur t’i depozitojnë në banka.

 

Po ashtu edhe kompanitë që nuk kanë deklaruarar të ardhurat, pra do jetë një amnisti që do japi lehtësi për emigrantët sidomos, por edhe ata që kemi në vend që të formalizojnë paranë që kanë në dispozicion. Amnsitia ndalon riciklimin e të ardhurave kriminale dhe korruptive, pra përjashtohen ata që janë të dënuar për veprimtari kriminale.

 

Përjashtohen politikanët, zyrtarët e lartë dhe rrethi i tyre familjarë dhe ata që militojnë në radhet e pocisë, gjkyakatëse prokurorëve dhe në rangjet e larta të administratës.

 

Pra të gjithë të tjerët do përfitojnë kur kjo amnisti të miratohet në parlament. Amnistia mendohet të ketë kohëzgjatje prej një viti, të ndahet në tre fasha katër mujore, në fashën e parë detyrimi për të depozituar paratë do të jetë 5%, në të dytë 7% dhe në të tretën 10%, por janë shifra që do të diskutohen dhe kolaudohen me grupet e interesit më tutje në proces.

 

Amnistia për të qenë e besueshme plotësisht dhe përgjithmonë e qëndrueshme do të jetë fiskale dhe penale. Për këtë periudhë nuk do të ketë më në të ardhmen asnjë konsegunencë përveç se me rasteve kur një subjekt ka bërë deklarim të rremë, fjala vjen, që nuk kanë qenë i përfshirë në veprimtari kriminale dhe më pas të rezultojë i tillë”, tha Rama.

 

20 prill 2020

 

Më shumë

Politikat e copëtuara për bujqësinë

Shqipëria është vendi më bujqësor në Europë, me këtë sektor jetik që sjell gati 19% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Pavarësisht rënies së fortë në krahasim me fillimin e viteve ’90, kjo peshë është shumë më e lartë se mesatarja e Bashkimit Europian (2%) dhe gati dy herë më e lartë se […]

Shqiptarët shpenzuan 13.6 milionë euro në 9 muaj për të siguruar pronat, si ndahet tregu mes kompanive

Për nëntë muajt e parë të këtij viti, shqiptarët shpenzuan rreth 1.67 miliardë lekë ose rreth 13.6 milionë euro për sigurimin e pronave.   Të dhënat nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) tregojnë se primet e shkruara bruto nga sigurimet e pronës u rritën me 31% krahasuar me të njëjtën periudhë të një […]

Drafti: Rritet kufiri i pagës së pataksueshme në 40 mijë lekë, përgjysmohet nga 30-50 mijë lekë, pragu për shtresën e mesme bëhet 200 mijë lekë

Nga korriku i vitit 2022 pritet që të ndryshojë sërish tatimi mbi pagat, duke rritur si dyshemenë për kufirin e pataksueshëm të pagës minimale në 40 mijë lekë (nga 30 mijë lekë që është sot), po ashtu dhe kufirin mbi të cilin pagat taksohen me normën maksimale prej 23%, në 200 mijë lekë, nga […]

Çmimet e naftës shtrenjtohen për herë të gjashtë në pak muaj, arrijnë 184 lekë, afër rekordit historik

Çmimet e karburanteve kanë shënuar një tjetër rritje ditët e fundit, për herë të gjashtë radhazi në vetëm pak muaj.   Në pikat e tregtimit të“Kastrati”, më i madhi në vend për shumicën dhe pakicën, nafta tregtohet me 184 lekë, ose 8 lekë më shumë se më parë. Benzina është shtrenjtuar në 186 lekë, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara