Friday 12 April 2024
Friday 12 April 2024

 

 

Publikohet lista e ilaçeve që rekomandohen nga mjeku për trajtimin e pacientëve të prekur me Covid-19. Sipas Fondit të Sigurimit të Kujdesit Shëndetësor kosto e rimbursimit nuk do të jetë më shumë se 1650 lekë ndërsa për skemën e moderuar të trajtimit do të jetë 10.900 lekë.

 

Lista e ilaçeve që rimbursohen nga skema do të përshkruhen në recetën për rimbursim nga mjekët e kontaktuar sipas emrit xhenerik, sipas fomë-dozës dhe duke zbatuar kufizimet përkatëse të vendosura sipas urdhrit të Fondit, në përdorim sasi dhe kohëzgjatje. Kohëzgjatja maksimale do të jetë jo më shumë se një muaj dhe nuk do të kalojë vlerën e rimbursimit.

 

 

Ilaçet që rimbursohen

 

Azithromycine 250 mg

 

Acid Acetylsalicyclic 100 mg

 

Rivaroxaban 15 mg

 

Apixaban 5 mg

 

Dexamethasone 0.5 mg

 

Ibuprofen 400 mg

 

 

 

“Pacientët e konfirmuar pozitive me Sars Cov-2 do klasifikohen në kategorinë e dedikuar për këtë qëllim në sistemin e kartës së Shëndetit. Mjeku i familjes bën regjistrimin e kategorisë dhe plotësimin e afatit përkatës.

 

Gjatë përshkrimit të recetës me rimbursim, mjeku i familjes pasi të ketë zgjedhur kategorinë Sars Cov-2 sipas gjendjes së pacientit përzgjedh diagnozën Infeksion Covid-19 me kod ICD9 1009 për raste të lehta dhe 1010 për rastet e moderuara.

 

Për barnat që janë pjesë e listës së barnave të rimburuara do të përshkruhen në recetën për rimbursim nga mjekët e kontaktuar sipas emrit xhenerik, sipas fomë-dozës dhe duke zbatuar kufizimet përkatëse të vendosura sipas urdhrit të Fondit, në përdorim sasi dhe kohëzgjatje.

 

Për barnat që nuk janë pjesë e listës së barnave të rumbursuara por që janë pjesë e skemave të mjekimit të pacientëve me koronavirus do të përshkruhen në recetën me rimbursim nga mjekët e kontaktuar sipas emrit xhenerik, sipas formë-dozës dhe duke zbatuar urdhrin nr.579 datë 14.10.2020 për miratimin e udhëzuesit mbi ndjekjen në shtëpi të rasteve me infkesion”, thuhet në njoftimin e FSDKSH.

 

Më shumë

Kongresi Botëror i Kanabisit dhe e ardhmja e industrisë

Këtë vit shteti i Nju Jorkut legalizoi marijuanën për përdorim personal. Kjo industri pritet të rritet në mënyrë dramatike, duke sjellë fitime dhe vende pune.   Më shumë se 200 kompani që morën pjesë në Kongresin Botëtor të Kanabisit dhe Ekspozitën e Biznesit, po përpiqen të investojnë.   Brian Benjamin, zëvendës guvernator i […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara