Monday 22 July 2024
Monday 22 July 2024

 

Të dhënat e Institutit Europian të Statistikave, rendisin Shqipërinë ndër 30 vendet me numrin më të lartë të kërkesave për azil në raport me popullsinë.

Për shqiptarët Franca është shteti i lakmuar, i cili njihet për praktikat dhe mbështetjen sociale. Në 2020-n Franca përbënte 44% të totalit të aplikimeve, e ndjekur nga Gjermania e Greqia.

Në vitin 2020, 471 mijë individë aplikuan për azil, nga të cilët 416 mijë për herë të parë, thotë Eurostat.

Për shkak të pandemisë, numri i azilkërkuesve është ulur në krahasim me vitin 2019. Sidoqoftë masat kufizuese nuk i penguan 6600 shqiptarë të shprehin vullnetin për të kërkuar azil në BE. Nga këta, 5000 ishin të rinj nën moshën 35 vjeç.

Ekspertët thonë se ekonomia dhe pasiguritë në të ardhmen detyrojnë të rinjtë të emigrojnë në vende të zhvilluara. Kjo shihet edhe tek vendi ku kërkohet strehimi.

Për periudhën 2011 deri në 2020, në total në vendet e BE aplikuan rreth 202 mijë shqiptarë. Rekordi u arrit në 2015-n, me 66 mijë persona, por që nga ky vit, edhe numri i refuzimit të kërkesave nga BE është rritur, duke mbërritur mesatarisht në 1 pranim për 32 aplikime.

Më shumë

Raport i ri monitorimi mbi shpenzimet dhe punësimet elektorale

Akademia e Studimeve Politike publikoi sot Raportin e Monitorimit mbi administratën shtetërore dhe mbi shpenzimet e partive gjatë fushatës për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.   Në raportin e gjashtë të monitorimit mbi shpenzimet e partive dhe administratën gjatë fushatës zgjedhore të 25 prillit theksohet se ministrat dhe zyrtarët e lartë nuk bënë […]

Raporti vjetor i KLSH: 17.7 milion euro dëm ekonomik gjatë 2020

Kryetari i ri i KLSH-së, Arben Shehu paraqiti në Kuvend raportin e KLSH-së për vitin 2020. Në fjalën e tij, Shehu tha se KLSH i ka kryer të gjitha detyrimet ligjore ndaj Kuvendit të Shqipërisë. “Gjatë viti 2020 Kontrolli i Lartë i Shtetit i ka përcjellë Kuvendi 66 vendime dhe raporte për auditimet e […]

Shqipëria ndër vendet e Europës, me më shumë vdekje nga aksidentet rrugore 

Në Shqipëri, në vitin 2019 humbën jetën 227 persona, sipas të dhënave të INSTAT.   Në raport me popullsinë, vendi shënoi 80 fatalitete nga aksidentet rrugore për 1 milionë banorë.   Kjo shifër e rendit Shqipërinë ndër vendet me vdekjet më të larta nga aksidentet rrugore në raport me popullsisë dhe gati 60% […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara