Friday 21 June 2024
Friday 21 June 2024

Qeveria Shqiptare ka propozuar ndryshime në ligjin për të huajt, për të lehtësuar qëndrimin dhe punësimin e tyre në Shqipëri. Në relacion kërkohet që shtetasit e Ballkanit Perëndimor të punojnë në Shqipëri pa pasur nevojë për leje pune dhe të trajtohen në mënyrë të barabartë me ata shqiptarë.

“Ka pasur këto vitet e fundit një fokus të veçantë për sa i përket kualifikim profesional të të rinjve shqiptare. Ende vërejmë se ka kërkesa për profesione të caktuara. Sigurisht për të zhbllokuar këtë situatë janë shkurtuar afate, që unë mendoj se do të japin një impakt pozitiv në ekonominë e vendit”-tha zv. ministrja e Brendshme, znj. Rovena Voda

Ky propozim mbështetet dhe te vendimi i marrë në Samitin e Dytë të Minishengenit Ballkanik që u mbajt në Ohër, mes tre liderëve të Ballkanit Perëndimor, Kryeministrit Rama, Aleksandër Vuçiç dhe Zoran Zaev.

Më shumë

Raporti i KE: Ku ka bërë progres dhe ku ngec ende Shqipëria?

Komisioni Europian (KE) miratoi të martën, (19.10) Paketën e Zgjerimit 2021 dhe vlerësoi situatën dhe progresin e arritur në vendet e Ballkanit Perëndimor (BP) dhe Turqi në proceset e tyre respektive drejt hyrjes në Bashkimin Europian. Vëmendje e veçantë i është kushtuar reformave themelore dhe udhëzimeve të qarta për reformat prioritare në vijim, […]

Shqipëria ngjitet në çatinë e botës po me cilat prioritete?

Shqipëria bëhet anëtare e Këshillit të Sigurimit: për dy vjet Vend i vogël me politikë të jashtme konstruktive.   Shqipëria u zgjodh dje anëtare e përkohshme në Këshillin e Sigurimit. Duke filluar nga 1 janari i vitit 2022, Shqipëria do të ulet për dy vjet rresht në një nga pesëmbëdhjetë ulëset e organit të […]

Shqipëria mbetet peng i të kaluarës së saj komuniste

Dështimi i Shqipërisë për t’u shkëputur rrënjësisht nga diktatura e saj brutale komuniste ka shtrembëruar kujtesën e saj për të kaluarën dhe ka dëmtuar tranzicionin e saj nga shoqëria post-totalitare në një demokraci funksionale.   Ky mars shënoi 30-vjetorin e fillimit të Lëvizjes Studentore që i hapi rrugë rënies së regjimit komunist hoxhist, […]

Melodia e vjetër e BE-së për Ballkanin

Të dëgjosh Bashkimin Evropian duke u prononcuar për Ballkanin Perëndimor është pak a shumë njësoj sikur të mbyllesh në një dhomë dhe të dëgjosh të njëjtën melodi.   Është i njëjti refren i ëmbël që premton një të ardhme të mrekullueshme së bashku, por pa përcaktuar ku dhe kur.   Ka qenë viti […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara