Monday 4 March 2024
Monday 4 March 2024

 

Universiteti i Tiranës ka edhe 1874 kuota të lira, kur jemi në fazën e dytë të regjistrimeve. Rektori, Artan Hoxha, shprehet se degët ku ka më shumë treg pune janë më të preferuarat, ku përfshihet drejtësia, ekonomiku, inxhinieritë dhe informatika. Ndërkaq në gjuhët e huaja më shumë kërkesë ka në gjermanisht dhe anglisht, dhe vetëm një të regjistruar në rusisht por asnjë në greqisht.

 

Në Universitetin e Tiranës këtë vit janë shënuar rreth 100 kërkesa më pak nga maturantët, ndërsa të lira kanë mbetur ende 1874 kuota.

 

“Kuota të lira Universiteti i Tiranës në gjithë programet e veta ka 1874.”

 

Në degët më të preferuara mbeten drejtësia, por dhe fakultetet ku ka më shumë treg pune.

 

“94% e lart janë fakulteti i drejtësisë, ekonomisë si dhe programe që kanë interes të posaçëm si financa, drejtësia, informatika ekonomike, administrimi i biznesi, informatike në fakultetin e Shkencave të Natyrës”.

 

Edhe degët e mësuesisë janë zgjedhur prej maturantëve.

 

“Në mësuesi janë informatika në FSHN, psikologjia në FSHS, gjuha angleze, gjuha gjermane, biologjia, sociologjia gjuhë-letërsia.”

 

Anglishtja dhe gjermanishtja janë degët më të kërkuara, ndërsa rusishtja dhe greqishtja po shkojnë drejt mbylljes.

 

“Në gjuhë greke nuk kemi asnjë të regjistruar, në gjuhën ruse vetëm 1.”

 

Prej kësaj të hënë nis faza e dytë e regjistrimeve, që do të zgjasë për katër ditë duke ia lënë më pas mundësinë e zgjedhjes dhe në fazën e tretë

 

Më shumë

Shqipëria nënshkruan marrëveshjen, merr përsipër të përhapë mësimdhënien e gjuhës italiane në sistemin parauniversitar

Sot, më 18 maj 2021, në orën 12.00, pranë Ambasadës së Italisë në Tiranë, Ministrja e Arsimit, e Sporteve dhe e Rinisë, Evis Kushi, Ministrja e Ekonomisë dhe e Financave, Anila Denaj, dhe Ambasadori i Italisë, Fabrizio Bucci, nënshkruan Marrëveshjen e re të Mirëkuptimit mbi Programin “Iliria” me qëllim nxitjen e mëtejshme të […]

Në ditën e parë të shkollës ministrja e Arsimit Besa Shahini, jep dorëheqjen

Ministrja e Arsimit Besa Shahini njoftoi dorëheqjen nga posti, duke qenë se e kishte “të vështirë të vazhdonte punën larg familjes”, e cila jeton në Kosovë. Largimi i saj u bë i ditur gjatë një bashkëbisedimi mes saj dhe kryeministrit Edi Rama, të transmetuar në Facebook. Bashkë me ta ishte dhe deputetja socialiste Evis […]

RTSH SHKOLLË: Do të transmetohen të gjitha mësimet që zhvillohen edhe në shkollë

Me fillimin e vitit të ri shkollor edhe Radio Televizioni Shqiptar me anë të kanalit të dedikuar RTSH SHKOLLË, do jetë pranë të gjithë nxënësve. Ky kanal transmeton duke filluar nga dita e sotme në mënyrë paralele të gjitha mësimet që zhvillohen edhe në shkollë. Edhe ministria e arsimit Besa Shahini në mesazhin drejtuar […]

Me maska dhe prtokoll sigurie ndaj COVID-19, nis sot viti i ri shkollor 2020-2021.

Kjo e hënë shënon dhe nisjen e vitit të ri shkollor 2020-2021. Nisja e këtij viti shkollor është ndryshe nga vitet e tjera për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe në çdo shkollë do të ndiqet një protokoll i veçantë sigurie për të parandaluar përhapjen e Covid-19.   Rreth 480 mijë nxënës dhe 30 […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara